Taidekasvatus

Stoan syksyn kurssit tarjoavat tekemistä kaikenikäisille

Luvassa on sirkuskursseja perheen pienimmistä senioreihin ja koululaisille järjestetään taidetyöpajoja. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen. 


Poimintoja kurssitarjonnasta:


Sirkuksen lumoa!

Stoan sirkuskurssit vauvoille, taaperoille ja perheille  

Kurssilla pääset pitämään hauskaa pienen naperosi kanssa vauva- ja taaperosirkuksessa. Vauvasirkus on viiden kerran mittainen työpaja, jossa leikitään, lauletaan ja kokeillaan erilaisia sirkustaitoja, kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja paljon muuta, turvallisessa mutta virikkeellisessä ympäristössä.

Lisätietoa​​​​​​​


Galleriapajat: Spektaakkeliakatemia 

9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille 

Jari Tammisen ja Häiriköt-päämaja -hankkeen järjestämä näyttely Spektaakkeliakatemia (pe 30.10. – su 13.12.) muodostuu taiteellisesta ja pedagogisesta osiosta. Arkirealistista taidesuuntaa edustavilla vastamainoksillaan näyttely puhuttelee laajasti nykyaikaisen kulutusyhteiskunnan asukkaita sekä yhteiskunnallisesta taiteesta kiinnostuneita

Oppitunteihin sisältyy teoreettisemman opetuksen ohella myös konkreettisia työpajoja, joissa kaikki osallistujat saavat tehdä omia korjattuja mainoksia/vastamainoksia sekä mainoksien teksteihin perustuvia runoja.

Lisätietoa


Värikäs arki –taidepajat

Keskiviikkoisin 21.10., 18.11. & 16.12. Klo 11-13 

Matteuksenkirkolla Stoaa vastapäätä 

Väriä ja kauneutta arkeen! Tule viettämään yhdessä kiireetön ja luova hetki taiteillen. Pajan aikana tehdään pieni työ, joka tuo arkeen kauneutta. Voit halutessasi yhdistää taiteilun ja ruokailun.

Paja pidetään samaan aikaan kirkon Waste & Feast -hävikkiruokalounaan kanssa.    (lounas 3-6€). Pidämme pajan aikana huolen turvaväleistä. Otathan oman maskin mukaan.  

Ke 21.10. Suloiset paperikukat 

Kukkien värit ilahduttavat sielua vuoden pimeimpään aikaan. Saat kotiin lähtiessäsi mukaan itse tehdyn kukkakimpun. 

Ke 18.11. Kerro se langalla 

Milloin olet viimeksi lähettänyt kortin sukulaiselle tai vanhalle ystävällesi? Pääset luomaan omanlaisesi teoksen kortille kirjomalla. 

Ke 16.12. Terävä vai pehmeä? 

Huopa ja villa kuuluvat talveen. Pajassa tehdään neulalla huovutettu koriste jouluiseen kotiin. 

Pajat avoimia kaikenikäisille. Ei ennakkoilmoittautumista.   

Ohjaaja: kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko 
Järjestäjät: Stoa ja Matteuksenkirkon Varustamo  
Paikka: Matteuksenkirkon takkatila, Turunlinnantie 3, Itäkeskus 
Lisätiedot: sinivuokko.koivula@hel.fi 


Senioreiden kaamossirkuskurssi

Senioreiden kaamossirkuskurssi Stoalla  
Neljä kurssikertaa alkutalvella 2020, 45 min, 3 eri ryhmää 
Kurssikerrat 25.11., 2.12., 9.12. ja 16.12. 

Ryhmä 1: Tuolisirkus klo 14 – 14.45 

Ryhmä 2: Pystysirkus klo 15.15 – 16.00  

Ryhmä 3: Äijäsirkus klo 16.30 – 17.15 

Seniorisirkuksemme sai nyt syksyllä suuren suosion, joten päätimme toteuttaa uuden seniorisirkusjakson jo heti tähän talveen!  Tervetuloa siis mukaan! 

Sirkustaidot pidentävät elinikää ja parantavat elämänlaatua pureutumalla etenkin ikääntyviä koskeviin tarpeisiin, kuten tasapainoon ja notkeuteen, muistiin ja virkeyteen, kiputilojen vähentämiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.  Laji ei vaadi pohjakuntoa, vaan pelkkä halu oppia uusia taitoja hauskalla tavalla riittää. Kevyet venytys- ja liikerataharjoitukset parantavat ja ylläpitävät käsien koordinaatiota, tasapainoa ja kehonhallintaa.                                                                                                                                            
Sirkuskurssilta on valittavissa tällä kertaa kolme eri ryhmää; tuolisirkus, pystysirkus ja äijäsirkus.                                                                                                                                                       

Tuolisirkuksessa kaikki liikkeet tehdään tuolilla istuen. Tämä sopii sinulle, jolla on haasteita esimerkiksi jalkojen tai selän kanssa.                                                                                     

Pystysirkuksessa liikutaan salissa vapaasti ja tilaa käyttäen.                                                              
Äijäsirkusryhmä on varattu nimensä mukaisesti miesoletetuille. Rohkaisemme kaikkia äijiä mukaan sirkusliikunnan hyväntuuliseen maailmaan! Myös muihin ryhmiin saa ilmoittautua.                                                                                                                                                  
Ohjaajana toimii sirkus- ja teatteriohjaaja Jordy Valderrama.  
 
Kesto: 4 x 45 min  

Paikka: Stoan musiikkisali  
  
Max. henkilömäärä jokaiseen ryhmään: 10 

Vapaa pääsy. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sinivuokko.koivula@hel.fi 
  
Kurssilla pidämme huolen koronasuosituksista.  Vapaa pääsy.


Sirkusta rohkeille! -Seniorisirkuskurssi

Kurssijakso I Ke 9.9.-7.10 (5x) 

Kurssijakso II ke 21.10.- 18.11. (5x) 

Klo 11.30-12.15 

Sirkustaidot pidentävät elinikää ja parantavat elämänlaatua pureutumalla etenkin ikääntyviä koskeviin tarpeisiin, kuten tasapainoon ja notkeuteen, muistiin ja virkeyteen, kiputilojen vähentämiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Laji ei vaadi pohjakuntoa, vaan pelkkä halu oppia uusia taitoja hauskalla tavalla riittää. Kevyet venytys- ja liikerataharjoitukset parantavat ja ylläpitävät käsien koordinaatiota, tasapainoa ja kehonhallintaa. Harjoitukset voi tehdä istualtaan tai seisaaltaan. 

Kesto: 45 min 

Paikka: Kipinän tanssisali 

Vapaa pääsy

Sirkusta rohkeille! -Seniorisirkus sai suuren suosion ja ryhmät ovat tältä syksyltä täynnä. Keväällä tulee mahdollisesti uusia kursseja.

Taidekasvatus

Stoassa on monipuolinen taidekasvatusohjelmisto eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Stoan taidekasvatusohjelmasta. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille taidepainotteisia kursseja koulujen lomakausina. Myös kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat löytävät Stoan ohjelmasta 0–6-vuotiaille mukavaa tekemistä.

Aikuiset voivat ottaa osaa kaikille avoimiin työpajoihin ja taideprojekteihin, kuten Stoan gallerian näyttelyiden työpajoihin, yhteisöllisten taideteoksien tekoon tai kaupunkiviljelyyn. Kerromme tulevista työpajoista ja taideprojekteista muun muassa Facebookissa.

Stoan kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). He antavat Stoan taidekasvatuksesta lisätietoa omissa kouluissaan. Idän ja kaakon alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi.


Yhteystiedot!

Taidekasvatuksesta sekä päiväkoti- ja kouluyhteistyöstä vastaa kulttuurituottaja Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi tai 09 310 88 404.

24.8.-31.1.2021 Maaria Klemetti, maaria.klemetti@hel.fi

Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!

​​​​​​​Voit tutustua tarjontaan alla olevien linkkien kautta.

PÄIVÄKODIT

Järjestämme päiväkotiryhmille Skidikinoa, Satutuokioita, galleriatyöpajoja sekä monenlaisia esityksiä. Tutustu toistuviin konsepteihimme täällä.
www.stoa.fi/fi/paivakodeille

Avoin Toiminta
0–6-vuotiaille

Perheen pienimmille Stoasta löytyy kirjaston Satutuokioita. Lisäksi on muuta lastenohjelmaa, katso ne kaikki tapahtumakalenterista. 


www.stoa.fi/fi/0-6-vuotiaat

ALAKOULUT

Alakoululaisille tarjoamme 5x2-taideopetusta sekä Alakoulukinon elokuvanäytöksiä, galleriatyöpajoja ja esityksiä. 5x2-kurssilla oppilaat tutustuvat pienryhmissä yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla. 


www.stoa.fi/fi/alakouluille

Yläkoulut ja 2. aste

Kulttuurikurssit koostuvat työpajoista, asiantuntijatapaamisista ja kulttuuritapahtumista. Kursseilla käsitellään teemaa ilmiöpohjaisen oppimisen keinoin. Yläkoulukinon ohjelma on ajassa kiinni.


www.stoa.fi/fi/ylakouluille-ja-2-asteelle

VAPAA-AJAN KURSSIT

Kouluikäisille suunnatut, taidepainotteiset lomakurssit ovat maksuttomia. Talvilomakurssit julkaistaan tammikuussa ja kesäkurssit huhtikuussa.


www.stoa.fi/fi/vapaa-ajan-kurssit