Taidekasvatus

Stoan kesäkurssit 2020
ma–pe 8.–12.6. klo 10–14

Kaikki kurssipaikat on nyt 22.5. jo varattu, ja kurssit siis täynnä!

Stoassa järjestetään tänäkin kesänä maksuttomia kesäkursseja viikolla 24. Kurssit on suunniteltu luonto- ja taideteemoilla, ja niiden aikana liikutaan paljon ulkona. Kurssit ovat maksuttomia ja suunnattu ensisijaisesti itähelsinkiläisille koululaisille.

Kursseilla huomioidaan poikkeustilanteeseen liittyvät turvallisuussuositukset.

Paikka: Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi, 11.5. alkaen.


Pörriäisagentit puutarhassa – ympäristökurssi

8–10-vuotiaille

Tervetuloa tutustumaan tuoksupuutarhaan ja sen ihmeellisiin ötököihin. Kurssin aikana tehdään pörriäisagentin tehtäviä ja autetaan puutarhan pikku eläimiä. Kurssilaiset rakentavat hyönteisille hotelleja, perhosille baareja ja kompostimadoille koteja. Puutarhan ihmeelliseen maailmaan tutustutaan monilla eri aisteilla, itse tutkimalla ja tekemällä. Valmistetaan tuoksupurkkeja ja kukkavesiä luonnon omista aineksista. Viikon päätteeksi kurssilaiset saavat kunniakirjat ja valmistuvat pörriäisagenteiksi.

Ohjaaja: ympäristökasvattaja Raakel Silvennoinen

TÄYNNÄ


Tärähtänyt tutkimusmatkailija – taidekurssi

10–12- vuotiaille

Ryhdy tutkimusmatkailijaksi tuntemattomaan! Kurssilla luodaan uusia olentoja, villejä lajeja ja outoja maailmoita. Viikon aikana piirretään, maalataan, kuvataan, tehdään animaatioita ja videoita. Tule viettämään rentoja kesäpäiviä taiteen teon ja ulkoilun parissa.

Ohjaaja: kuvataideopettaja Paula Ahola

TÄYNNÄ


Taideseikkailijat luonnossa – kuvataidekurssi

7–9-vuotiaille

Zoomataan lähiluonnon eläimiin, kasveihin ja hyönteisiin! Etsitään luonnosta ideoita ja materiaaleja taiteelliseen työskentelyyn. Kurssilla tehdään luontoystävällistä taidetta piirtämällä, maalaamalla, muovailemalla ja rakentamalla. Tiedossa on elämyksiä, oivalluksia ja hauskaa tekemistä luonto-teemalla.

Ohjaaja: kuvataiteilija Maria Mughal

TÄYNNÄ

Kesätyöpajat

Break The Fight     8.6.-11.6.20 & 15.6.-18.6.2020     klo 14-16

Stoan aukiolla, ilmainen pääsy! Työpajat ovat suunnattu 11-18 vuotiaille.

Rap - Ma 8.6. & 15.6. klo 14 – 16 

Tuu kirjottaan riimejä ja ota mikki haltuun!


Breaking - Ti 9.6. & 16.6. klo 14 – 16

Avoimet treenit ja sessarit, beesii vaan lenkkarit!


DJ - Ke 10.6. & 17.6. klo 14 – 16 

Testaa DJ-miksausta ja skrätsäystä!


Graffiti - To 11.6. & 18.6. klo 14 – 16 

Tuunaa omat sneakarit tai vaikka sun skeittilauta!


Taidekasvatus

Stoassa on monipuolinen taidekasvatusohjelmisto eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Stoan taidekasvatusohjelmasta. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille taidepainotteisia kursseja koulujen lomakausina. Myös kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat löytävät Stoan ohjelmasta 0–6-vuotiaille mukavaa tekemistä.

Aikuiset voivat ottaa osaa kaikille avoimiin työpajoihin ja taideprojekteihin, kuten Stoan gallerian näyttelyiden työpajoihin, yhteisöllisten taideteoksien tekoon tai kaupunkiviljelyyn. Kerromme tulevista työpajoista ja taideprojekteista muun muassa Facebookissa.

Stoan kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). He antavat Stoan taidekasvatuksesta lisätietoa omissa kouluissaan. Idän ja kaakon alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi.

Yhteystieto!
Taidekasvatuksesta sekä päiväkoti- ja kouluyhteistyöstä vastaa kulttuurituottaja Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi tai 09 310 88 404. 

Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!

​​​​​​​Voit tutustua tarjontaan alla olevien linkkien kautta.

PÄIVÄKODIT

Järjestämme päiväkotiryhmille Skidikinoa, Satutuokioita, galleriatyöpajoja sekä monenlaisia esityksiä. Tutustu toistuviin konsepteihimme täällä.
www.stoa.fi/fi/paivakodeille

Avoin Toiminta
0–6-vuotiaille

Perheen pienimmille Stoasta löytyy kirjaston Satutuokioita. Lisäksi on muuta lastenohjelmaa, katso ne kaikki tapahtumakalenterista. 


www.stoa.fi/fi/0-6-vuotiaat

ALAKOULUT

Alakoululaisille tarjoamme 5x2-taideopetusta sekä Alakoulukinon elokuvanäytöksiä, galleriatyöpajoja ja esityksiä. 5x2-kurssilla oppilaat tutustuvat pienryhmissä yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla. 


www.stoa.fi/fi/alakouluille

Yläkoulut ja 2. aste

Kulttuurikurssit koostuvat työpajoista, asiantuntijatapaamisista ja kulttuuritapahtumista. Kursseilla käsitellään teemaa ilmiöpohjaisen oppimisen keinoin. Yläkoulukinon ohjelma on ajassa kiinni.


www.stoa.fi/fi/ylakouluille-ja-2-asteelle

VAPAA-AJAN KURSSIT

Kouluikäisille suunnatut, taidepainotteiset lomakurssit ovat maksuttomia. Talvilomakurssit julkaistaan tammikuussa ja kesäkurssit huhtikuussa.


www.stoa.fi/fi/vapaa-ajan-kurssit