Taidekasvatus

Stoan syksyn kurssit tarjoavat tekemistä kaikenikäisille

Luvassa on sirkuskursseja perheen pienimmistä senioreihin ja koululaisille järjestetään taidetyöpajoja. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen. 


Värikäs arki –taidepajat

Keskiviikkoisin 21.10., 18.11. & 16.12. Klo 11-13 

Matteuksenkirkolla Stoaa vastapäätä 

Väriä ja kauneutta arkeen! Tule viettämään yhdessä kiireetön ja luova hetki taiteillen. Pajan aikana tehdään pieni työ, joka tuo arkeen kauneutta. Voit halutessasi yhdistää taiteilun ja ruokailun.

Paja pidetään samaan aikaan kirkon Waste & Feast -hävikkiruokalounaan kanssa.    (lounas 3-6€). Pidämme pajan aikana huolen turvaväleistä. Otathan oman maskin mukaan.  

Ke 21.10. Suloiset paperikukat 

Kukkien värit ilahduttavat sielua vuoden pimeimpään aikaan. Saat kotiin lähtiessäsi mukaan itse tehdyn kukkakimpun. 

Ke 18.11. Kerro se langalla 

Milloin olet viimeksi lähettänyt kortin sukulaiselle tai vanhalle ystävällesi? Pääset luomaan omanlaisesi teoksen kortille kirjomalla. 

Ke 16.12. Terävä vai pehmeä? 

Huopa ja villa kuuluvat talveen. Pajassa tehdään neulalla huovutettu koriste jouluiseen kotiin. 

Pajat avoimia kaikenikäisille. Ei ennakkoilmoittautumista.   

Ohjaaja: kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko 
Järjestäjät: Stoa ja Matteuksenkirkon Varustamo  
Paikka: Matteuksenkirkon takkatila, Turunlinnantie 3, Itäkeskus 
Lisätiedot: sinivuokko.koivula@hel.fi 


Senioreiden kaamossirkuskurssi

  
Neljä kurssikertaa alkutalvella 2020, 45 min, 3 eri ryhmää 
Kurssikerrat 25.11., 2.12., 9.12. ja 16.12. 

Ryhmä 1: Tuolisirkus klo 14 – 14.45 

Ryhmä 2: Pystysirkus I klo 15.15 – 16.00  ​​​​​​​ 

Ryhmä 3: Pystysirkus II klo 16.30 – 17.15 ​​​​​​​

Seniorisirkuksemme sai nyt syksyllä suuren suosion, joten päätimme toteuttaa uuden seniorisirkusjakson jo heti tähän talveen!  Tervetuloa siis mukaan! 

Sirkustaidot pidentävät elinikää ja parantavat elämänlaatua pureutumalla etenkin ikääntyviä koskeviin tarpeisiin, kuten tasapainoon ja notkeuteen, muistiin ja virkeyteen, kiputilojen vähentämiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.  
Laji ei vaadi pohjakuntoa, vaan pelkkä halu oppia uusia taitoja hauskalla tavalla riittää. Kevyet venytys- ja liikerataharjoitukset parantavat ja ylläpitävät käsien koordinaatiota, tasapainoa ja kehonhallintaa.  
 
Sirkuskurssilta on valittavissa tällä kertaa kolme eri ryhmää; tuolisirkus- ja kaksi pystysirkusryhmää.  Tuolisirkuksessa kaikki liikkeet tehdään tuolilla istuen. Tämä sopii sinulle, jolla on haasteita esimerkiksi jalkojen tai selän kanssa.    
Pystysirkuksessa liikutaan salissa vapaasti ja tilaa käyttäen.  

Äijäsirkus siirtyy ensi kevääseen vähäisten ilmoittautumisten vuoksi. 
Äijäsirkusryhmä on varattu nimensä mukaisesti miesoletetuille.                            Rohkaisemme kaikkia äijiä mukaan sirkusliikunnan hyväntuuliseen maailmaan!

                                                                                                                                              
Ohjaajana toimii sirkus- ja teatteriohjaaja Jordy Valderrama.  
 
Kesto: 4 x 45 min  

Paikka: Stoan musiikkisali  
  
Max. henkilömäärä jokaiseen ryhmään: 10 

Vapaa pääsy. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sinivuokko.koivula@hel.fi 
  
Kurssilla pidämme huolen koronasuosituksista.  Vapaa pääsy.

Taidekasvatus

Stoassa on monipuolinen taidekasvatusohjelmisto eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Stoan taidekasvatusohjelmasta. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille taidepainotteisia kursseja koulujen lomakausina. Myös kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat löytävät Stoan ohjelmasta 0–6-vuotiaille mukavaa tekemistä.

Aikuiset voivat ottaa osaa kaikille avoimiin työpajoihin ja taideprojekteihin, kuten Stoan gallerian näyttelyiden työpajoihin, yhteisöllisten taideteoksien tekoon tai kaupunkiviljelyyn. Kerromme tulevista työpajoista ja taideprojekteista muun muassa Facebookissa.

Stoan kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). He antavat Stoan taidekasvatuksesta lisätietoa omissa kouluissaan. Idän ja kaakon alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi.


Yhteystiedot!

Taidekasvatuksesta sekä päiväkoti- ja kouluyhteistyöstä vastaa kulttuurituottaja Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi tai 09 310 88 404.

24.8.-31.1.2021 Maaria Klemetti, maaria.klemetti@hel.fi

Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!

​​​​​​​Voit tutustua tarjontaan alla olevien linkkien kautta.

PÄIVÄKODIT

Järjestämme päiväkotiryhmille Skidikinoa, Satutuokioita, galleriatyöpajoja sekä monenlaisia esityksiä. Tutustu toistuviin konsepteihimme täällä.
www.stoa.fi/fi/paivakodeille

Avoin Toiminta
0–6-vuotiaille

Perheen pienimmille Stoasta löytyy kirjaston Satutuokioita. Lisäksi on muuta lastenohjelmaa, katso ne kaikki tapahtumakalenterista. 


www.stoa.fi/fi/0-6-vuotiaat

ALAKOULUT

Alakoululaisille tarjoamme 5x2-taideopetusta sekä Alakoulukinon elokuvanäytöksiä, galleriatyöpajoja ja esityksiä. 5x2-kurssilla oppilaat tutustuvat pienryhmissä yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla. 


www.stoa.fi/fi/alakouluille

Yläkoulut ja 2. aste

Kulttuurikurssit koostuvat työpajoista, asiantuntijatapaamisista ja kulttuuritapahtumista. Kursseilla käsitellään teemaa ilmiöpohjaisen oppimisen keinoin. Yläkoulukinon ohjelma on ajassa kiinni.


www.stoa.fi/fi/ylakouluille-ja-2-asteelle

VAPAA-AJAN KURSSIT

Kouluikäisille suunnatut, taidepainotteiset lomakurssit ovat maksuttomia. Talvilomakurssit julkaistaan tammikuussa ja kesäkurssit huhtikuussa.


www.stoa.fi/fi/vapaa-ajan-kurssit