Moniääninen Stoa


Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella, aivan kauppakeskus Itiksen ja Puotinharjun Puhoksen naapurissa. Stoa palvelee kulttuuritarjonnallaan ennen kaikkea Itä- ja Kaakkois-Helsingin alueen asukkaita. Yleisöä tulee Stoan hyvän sijainnin ja ohjelmistopolitiikan vuoksi myös muualta Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta.

Stoan ohjelmiston ydintä ovat tanssi, nykysirkus, eri alojen festivaalit, taidekasvatus, näyttelyt sekä monimuotoiset ja monikulttuuriset esitykset ja tapahtumat. Stoan ohjelmistossa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä, elokuvia ja tapahtumia.

​​​​​​​Stoan taidekasvatuksen selkärankana toimii kouluyhteistyö eli alaluokille järjestettävät 5x2-taidetunnit, yläkoululuokille tarjottavat kulttuurikurssit, näyttelyihin liittyvät työpajat ja elokuvakasvatus. Stoa tarjoaa lapsille ja nuorille myös monipuolista vapaa-ajan taideopetusta loma-aikoina.

Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kulttuurikeskus.

  Valoa idästä

  Valoa idästä

  Stoa tukee taiteen ammattilaisten tekemää, asukkaita osallistavaa kulttuurityötä Itä-Helsingissä. Taide ei kuulu vain keskustaan, vaan sitä tehdään ja nähdään myös Itä-Helsingissä.  www.stoa.fi/fi/valoa-idasta  Linkki

  Toimijat

  Helsingin kulttuurikeskuksen lisäksi rakennuksessa toimivat myös


  Itäkeskuksen kirjasto

  ​​​​​​​Yhteystiedot


  Nuorisoasiainkeskus

  Itäkeskuksen nuorten toimintatalo Kipinä

  Nettisivut


  Café Stoa

  ​​​​​​​Yhteystiedot


  Helsingin työväenopisto

  ​​​​​​​Yhteystiedot


  Historia

  Stoa avattiin vuonna 1984 nimellä Itäkeskuksen monitoimitalo. Nimi vaihdettiin vuonna 1993 Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskukseksi. Nykyisin talosta käytetään sen lyhyttä nimeä Stoa. Stoa on vanhin Helsingin alueellisista kulttuurikeskuksista.

  Stoan suunnittelusta järjestetyn arkkitehtikilpailun voittivat Björn Krogius ja Veli-Pekka Tuominen ehdotuksellaan vuonna 1977. Myös pihan veistoksista järjestettiin kilpailu vuonna 1981. Ensimmäisen palkinnon voitti taiteilija Hannu Sirénin ehdotus, koboltinsininen Stoa-veistos. Talon peruskivi muurattiin laskiaistiistaina 1983 ja talo valmistui seuraavan vuoden lokakuussa.


  Liity kanta-asiakkaaksi ja seuraa somessa

  Kanta-asiakkaana saat etuja ja kuulet Stoaa koskevat uutiset ensimmäisten joukossa. Kerromme kuulumisistamme ja kanta-asiakkaille suunnatuista tarjouksista uutiskirjeellä. Voit liittyä Stoan kanta-asiakkaaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

  Stoa on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista (www.facebook.com/stoansivu), Instagramista ja Twitteristä (tunnus @stoa_kulttuuri). Tavataan somessa!  Olemme osa Helsingin kulttuurikeskusta

  Stoa on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen toimipaikoista. Helsingin kulttuurikeskus kehittää kulttuurisesti rikasta pääkaupunkiseutua edistämällä taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Kaupunkilaisille suunnattuja palveluja ovat kulttuuritapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsingin kulttuurikeskus haluaa palveluillaan varmistaa, että kulttuuri on monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa.

  ​​​​​​​Stoan lisäksi Helsingin kulttuurikeskus tarjoaa palveluitaan ja kulttuuriohjelmaa Vuosaaressa Vuotalossa, läntisessä Helsingissä Kanneltalossa, pohjoisessa Helsingissä Malmitalossa sekä keskustassa Savoy-teatterissa, lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa, kansainvälisessä kulttuurikeskus Caisassa.

  Talot järjestävät oman profiilinsa mukaista ohjelmaa läpi vuoden. Kesäisin myös Espan lava täydentää Helsingin kulttuurikeskuksen ohjelmatarjontaa. Toimipaikkojen tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän kanssa.

  Kulttuurikeskus jakaa avustuksia ja apurahoja taide- ja kulttuurialan organisaatioille, yhteisöille ja taiteilijoille sekä tarjoaa taiteilijoille hyvin varustettuja esitystiloja eri puolilta Helsinkiä. Ateljeetiloja ammattitaiteilijat voivat hakea Harakan saaresta, ja Eläintarhan huvila tarjoaa tukea vierailevien ulkomaalaisten taiteilijoille asumiseen.