Alakouluille

Alakoululuokille on tarjolla kausittain vaihtuvia Alakoulukinoja, galleriatyöpajoja ja esityksiä. 5x2-opetukseen kutsutaan luokka kerrallaan kulttuurikoordinaattorin kautta. Alta näet syksyn2018 tarjonnan.

Lisätiedot
Kulttuurituottaja Hanna Westerholm
hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Alakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Elokuvat vaihtuvat kausittain.

Heinähattu ja Vilttitossu
+ Kaisa Rastimon ohjaajavierailu
ti 25.9. klo 9.15, vapaa pääsy
2.–4.-luokkalaisille

Heinähattu ja Vilttitossu, rakastettu lastenelokuvaklassikko on remasteroitu uuteen uskoon sen 15-vuotisjuhlien kunniaksi ja palaa valkokankaalle uusien lapsisukupolvien riemuksi!
Tanner tömisee ja kylänraitti raikaa, kun pienet tytöt taistelevat oikeudestaan spagettiin ja oikeaan lapsuuteen. Aikuiset eivät opi mitään, jos lapset ovat aina vaan kilttejä! Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suosittuun kirjasarjaan.
Suomi 2002
Ohjaaja: Kaisa Rastimo
Pääosissa: Katriina Tavi, Tilda Kiianlehto, Antti Virmavirta, Minna Suuronen, Merja Larivaara, Päivi Akonpelto
Kesto: 1 h 15 min + ohjaajavierailu 20 min.
Paikka: Teatterisali

​​​​​​​

Pulpettikinon lyhytelokuvanäytös
ke 24.10.2018 klo 9.15, vapaa pääsy
1.
–2. -luokkalaisille
Lyhytelokuvanäytös tarjoaa visuaalisesti huikaisevan kattauksen eurooppalaista animaatiota. Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin valtakunnallista kiertuetta ja festivaalin lapsille ja nuorille suunnattua Pulpettikino-sarjaa. Näytös sisältää seuraavat elokuvat:

EN NÄÄ ENÄÄ NENÄÄ (Ohjaus: Anni Nykänen / Suomi 2017 )
MURKUT (Ohjaus: Julia Ocker / Saksa 2017 )
PINGVIINIT (Ohjaus: Julia Ocker / Saksa 2018 )
LAISKIAINEN (Ohjaus: Julia Ocker / Saksa 2018 )
HERRA HERÄTTÄJÄ (Ohjaus: Filip Diviak / Tsekki 2017 )
KOYAA JA TANSSIVAT SUKAT (Ohjaus: Kolja Saksida / Slovenia, Kroatia 2017 )
LAULAVA HUGO JA HÄNEN USKOMATTOMAT SEIKKAILUNSA
(Ohjaus: Reinis Kalnaellis / Latvia 2017 )
WAIKIKI (Ohjaus: Maris Brinkmanis / Latvia 2017 )
Yhteiskesto: n. 60 min.
Paikka: Musiikkisali
Ei puhetta/suomeksi puhuttu.
​​​​​​​


Puluboin ja Ponin laulujape 28.9., vapaa pääsy
klo 10 1.-luokkalaisille
klo 12 3.–6.-luokkalaisille
Pakolliset ilmoittautumiset klo 12 konserttiin  ti 21.8. klo 10 alkaen. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta. Paikat ekaluokkalaisten näytökseen tarjotaan suoraan ekaluokkien opettajille.

Läiskyvän pölisevä musiikkikonseltti! Hakaniemen toripulu nimeltänsä Puluboi lennättää kuulijansa musiikkimatkalle keskelle torihulinaa. Tapaamme hänen ystävänsä Minimillan ja Ponin. Saamme myös kuulla karkumatkasta, ja siitä miten Puluboi pääsi naimisiin! Luvassa vähän ÄLLIÄ ja paaaljon LAKKAUTTA!

Veera Salmen Puluboin ja Ponin kirjaan perustuva, Jukka Rantasen dramatisoima ja ohjaama musiikkinäytelmä Puluboin ja Ponin teatteri oli yleisön suursuosikki Kansallisteatterissa 2015. Musiikin esitykseen sävelsi Maija Ruuskanen ja lauluista julkaistiin seuraavana vuonna vauhdikas levy Puluboin ja Ponin lauluja (2016). Levy on myynnissä konsertin yhteydessä.

MAINOS:Konseltti ei sisällä pluteiinia eikä plokkoliinia, eikä mitään muutakaan klääsää. Sisältää 100% älyttömän mahtavan ylitelveellistä musiikkitulitusta. Shalla lalla! Plööts!

Lavalla: Jani Karvinen Puluboi,  Helena Haaparanta Poni, laulu, Maija Ruuskanen Minimilla, piano & laulu, Jeremias Ijäs basso & laulu, Ville Salminen kitarat & laulu sekä Markus Malin rummut.
Kesto n. 1 h.
Paikka: Teatterisali
​​​​​​​


Race Horse Company: Ympäri Ämpäri

ke 14.11. klo 10 1.-luokkalaisille, vapaa pääsy
pe 16.11. klo 10 2.-luokkalaisille, vapaa pääsy
Pakolliset ilmoittautumiset pe 16.11. konserttiin stoa.fi/taidekasvatus ti 21.8. klo 10 alkaen. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta. Paikat ekaluokkalaisten näytökseen tarjotaan suoraan ekaluokkien opettajille
.
Maailman valloittaneen nykysirkusryhmä Race Horse Companyn Ympäri Ämpäri kertoo pienen sirkusseurueen elämästä, keskinäisistä suhteista ja siitä kuinka yhteistyöllä voitetaan vaikeudet. Esityksessä nähdään jongleerausta, akrobatiaa, hulavanteita, saippuakuplia, break-tanssia ja kaikki tämä live-musiikin säestyksellä!
Esiintyjät: Susanna Liinamaa, Kalle Lehto
Ohjaus: Kalle Lehto
Musiikki ja äänisuunnittelu: Ben Rogers, Sami Tammela
Valosuunnittelu: Eero Alava
Kesto: 40 min.
Ikäsuositus: 4+
Esityskieli: sanaton
Paikka: Musiikkisali


5x2-taideopetus

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa.

Syksyn 2018 opetusviikot:
I jakso vk 3741
II jakso vk 4347
Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi