Alakouluille

5x2-taideopetus

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetusaineet ovat sirkus, rakentelu ja valokuvaus. Kuvataideopetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa. 

5x2-kurssit toteutetaan seuraavalla aikataululla keväällä 2020: 

I jakso vk 6–11 ma (eritysryhmille) ja ke 

II jakso vk 13–17/18 ma (eritysryhmille) ja ke 

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fiAlakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset.

Muut esitykset

Alakoulukinon lisäksi Stoassa on tarjolla muitakin esityksiä koululaisryhmille. Avaa linkki ja katso, mitä on tarjolla tällä kaudella.ÄÄNEEN!-työpajat

3.2.-14.2. 

Satakielikuukauden ÄÄNEEN!-työpajat itähelsinkiläisille monikielisille luokille 

 Ääneen on Suomen Lausujain Liiton, Stoan ja Vuotalon yhteinen, Itä-Helsingin kouluihin suuntautuva lausunta- ja äänitaidehanke. Alueen alakoulujen monikielisillä luokilla on mahdollisuus osallistua työpajoihin, joissa oppilaat pohtivat mitä haluavat sanoa omalla kielellään ja äänellään, harjoittelevat sanomaan sen selkeällä ja vaikuttavalla tavalla, ja lopulta saavat äänittää sanottavansa Stoan Kipinän äänistudiossa. 

 Äänitykset muokataan ääniteokseksi, joka tulee esille Stoaan 21.2.2020 kahden viikon ajaksi, ja tämän jälkeen Vuotaloon missä se on kuultavissa monikielisyyttä juhlistavan Satakielikuukauden päättymispäivään, 21.3.2020, saakka. 

 Hankkeen tavoitteena on antaa ääni Itä-Helsingin alakoululaisille, juhlistaa alueen monikielisyyttä ja kuunnella mitä oppilailla on sanottavana. 

 Työpajan ohjaaja: sanataideopettaja Lauri Niskanen, Suomen Lausujain Liitto / Lapsuus ja runo 2020 

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi