Alakouluille

5x2-taideopetus

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetusaineet ovat sirkus, rakentelu ja valokuvaus. Kuvataideopetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa. 5x2-opetus on suunnattu ensisijaisesti 4.-6.-luokille.

5x2-kurssit toteutetaan seuraavalla aikataululla syksyllä 2021:  

I jakso vko 37-41  

II jakso vko  43-47

ma (eritysryhmille) ja ke 

klo 9-10.30 ja 11-12.30  

Kesto 90min x 5 

Kieli: suomi

 
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: sinivuokko.koivula@hel.fi 


Sisältöjä alakoululaisten kuvataidekasvatukseen

Paperiarkkitehtuurista mikrovaltioihin.

Tutustu leijuvan linnan ohjeisiin, etsi vinkkejä väreihin ja muotoihin liittyviin tehtäviin tai ota ohjelmaan mikrovaltio-kokonaisuus.

Helsingin kuvataidekoulun opettajat ovat koostaneet alakoululaisille sopivia kuvataidekasvatuksen tehtäviä. Mukana laajempia ja suppeampia sisältöjä etäopetuksen tueksi tai inspiraatioksi lähiopetukseen.

Yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulu.


Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset katsomaan videoita sekä kirjallisia ohjeita.


Seikkailutaidetta koululaisille: Mikromatkailua puutarhassa 

Stoa Goes Weird -luontopajat 4.–6.-luokkalaisille 

ke 18.8. klo 13-14 

ke 25.8. klo 13-14 

ke 1.9. klo 13-14 

Kiinnostaisiko mielikuvitusta kutkuttava mikromatka Stoan puutarhaan? Tässä työpajassa testaillaan eri tapoja tehdä taidetta pilke silmäkulmassa.  

Otamme lähiympäristön haltuun seikkailijoiden tavoin ja tutustumme Stoa Goes Weird -puutarhaan ja kasvihuoneeseen. Taiteen tekemisen lomassa juttelemme matkailusta, kaupunkiluonnosta ja nykytaiteesta. Uskallatko hypätä mukaan? 

Seikkailutaiteessa yhdistyy kuvataide, liikkuminen, leikki ja tutkimusretket. Seikkailutaide on leikkisää ja toiminnallista ja sopii siksi monenlaisille lapsille ja oppijoille; ulkoilemme ja teemme seikkailuretkiä yhdessä erilaisissa lähiympäristöissä. Seikkailujen innoittamana teemme taideteoksia eri tekniikoilla. Lisätietoa seikkailutaiteesta ja opettajasta löydät sivulta: www.seikkailutaidekoulu.com 

Ohjaaja: seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettaja Verna Kuntsi / Seikkailutaidekoulu

Ikäsuositus: 4.–6.-luokkalaiset  
Kesto: 1x60 min    
Paikka: terraario, Stoan aukio ja lähimetsä 


Vapaa pääsy, pakolliset ennakkoilmoittautumiset 11.8. klo 10 alkaen: sinivuokko.koivula@hel.fi

Alakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset.

Milo - kuun vartija (7)

ti 28.9.2021 klo 09:30

Ranskalaisanimaatio kertoo pienestä Milosta, joka saa vastuullisen tehtävän.

Kieli: suomi

Hiiriä ja pöllöjä (7)

ti 16.11.2021 klo 09.30

Alakouluikäinen Meral löytää huoneestaan pienen hiiren ja ottaa sen lemmikikseen. Hollantilainen elokuva kuvaa lasten ystävyyssuhteita.

Kieli: hollanti, tekstitetty suomeksi

Muut esitykset

Alakoulukinon lisäksi Stoassa on tarjolla muitakin esityksiä koululaisryhmille. Avaa linkki ja katso, mitä on tarjolla tällä kaudella.



Auditorio ja luokkatilat

Jos etsit toimivaa tilaa luentoa tai seminaaria varten, 116 paikkainen auditorio on valintasi. Luokkahuoneet soveltuvat tilaisuuksiin, joihin odotetaan alle 30 henkeä. Vähän pidempi teksti, miten asemoituu?.

Linkki