Alakouluille

5x2-taideopetus

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetusaineet ovat sirkus, rakentelu ja valotaide. Kuvataideopetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa.

5x2-kurssit toteutetaan seuraavalla aikataululla syksyllä 2019:

I jakso vk 37-41 ma (eritysryhmille) ja ke

II jakso vk 43-47 ma (eritysryhmille) ja ke

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi.


Alakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset.Opi suomea laulaen – valmistaville luokille

Opi suomea laulaen on uudenlainen toimintatapa, joka huomioi musiikin monet mahdollisuudet vahvistaa suomen kielen oppimista. 


Galleriatyöpajat:

Piirrä sanoja. Kirjoita kuvia.

Runosarjakuvapajat Stoan galleriassa 4.-6.-luokkalaisille

19.8.-23.8.

Työpajoissa tehdään Stoan gallerian yläkertaan sanataidetta ja sarjakuvaa yhdistäviä suuria teoksia Loppuvat sanat, alkavat kuvat -näyttelyn runolakanoiden hengessä.

Ohjaajina toimivat sanataiteen opettaja/ tutkija Lauri Niskanen sekä kuvataiteilija Juho Hellstén. Voit ehdottaa ryhmällesi sopivaa ajankohtaa vk:lla 34.

Pajan kesto: 2x45min

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi