Alakouluille

5x2-taideopetus

5x2-taideopetus on peruttu kevätkaudelta 2020, Stoasta riippumattomista syistä.

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetusaineet ovat sirkus, rakentelu ja valokuvaus. Kuvataideopetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa. 

5x2-kurssit toteutetaan seuraavalla aikataululla keväällä 2020: 

I jakso vk 6–11 ma (eritysryhmille) ja ke 

II jakso vk 13–17/18 ma (eritysryhmille) ja ke 

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fiAlakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset.

Muut esitykset

Alakoulukinon lisäksi Stoassa on tarjolla muitakin esityksiä koululaisryhmille. Avaa linkki ja katso, mitä on tarjolla tällä kaudella.Virkataan koralleja 

To 16.4. ja pe 17.4. 

Helsinki Biennaalin yhteisötaideteoksen koululaispajat Stoassa 

 Helsinki Satellite Reef on Helsinki Biennaaliin tuleva taideteos, joka luodaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa virkkaamalla. Teos perustuu australialaissisarusten Margaret ja Christine Wertheimin the Crochet Coral Reef –projektiin. Se on yksi maailman suurimmista osallistavista tiede- ja taideprojekteista ja suuntaa yleisön huomion ilmastonmuutokseen ja maailman meriä uhkaavaan muoviroskaan.   

 Koululaisille suunnatuissa taidepajoissa keskustellaan koralleista, luonnon katoavista ekosysteemeistä, sekä virkataan itse pieniä osia helsinkiläisten yhteiseen koralliriuttaan. Helsinki Satellite Reef on esillä Helsinki Biennaalissa 12.6.-27.9.2020.  

Kesto: 75 min  

Ikäsuositus: Soveltuu kaikenikäisille. Paljon virkanneiden oppilaiden kanssa kokeillaan hyperboliseen geometriaan perustuvia virkkausmalleja, vasta aloittelevien kanssa voidaan sormivirkata.    

Käytettävät materiaalit: Erilaiset langat sekä virkkauskelpoinen muovi. Kierrätysmateriaalit.  

Muuta: Kerrothan pajavarauksen yhteydessä lyhyesti osallistuvan oppilasryhmän aiemmasta virkkauskokemuksesta.  

***  

Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään 12.6.-27.9.2020 Vallisaaren ainutlaatuisessa ympäristössä.  

www.helsinkibiennaali.fi  

www.thecrochetcoralreef.org   

***  

klo 9-10.15 

klo 10.30-11.45 

klo 12.15-13.30 

klo 13.45-15 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: hanna.westerholm@hel.fi