Alakouluille

Alakoululuokille on tarjolla kausittain vaihtuvia Alakoulukinoja, galleriatyöpajoja ja esityksiä. 5x2-opetukseen kutsutaan luokka kerrallaan kulttuurikoordinaattorin kautta. 

Lisätiedot
Kulttuurituottaja Hanna Westerholm
hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Alakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset.



Opi suomea laulaen – valmistaville luokille

Opi suomea laulaen on uudenlainen toimintatapa, joka huomioi musiikin monet mahdollisuudet vahvistaa suomen kielen oppimista. 


Hurraa! -festivaali tulee jälleen

Hurraa! -festivaali järjestetään 16.- 24.3.2019 pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa. Tarjolla on hurmaava kattaus uutta näyttämötaidetta ja työpajoja 0-18-vuotiaille. Ohjelma julkaistaan 9.1.2019.  Lisätiedot: www.hurraa.org


Galleriatyöpajat: White Noise

19.2.–4.3.2019 White Noise -taidenäyttely kuljettaa maailmaan, jossa kosketuksella on keskeinen paikka. Näyttelyn teemoja ovat näkövammaisuus, moniaistinen tapa hahmottaa ympäröivää maailmaa sekä pistekirjoitus. Esillä on yhteisöteoksena syntynyt installaatio, akryylimaalauksia sekä gallerian yläkerrassa Ura käsillä -hankkeen taidekäsitöitä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua gallerian seinällä olevan teoksen valmistumiseen ja samalla tutustua pistekirjoituksen maailmaan.

Näyttelyyn liittyen tarjotaan alakoululuokille aisteihin liittyviä työpajoja viikolla 9. 
Vapaa pääsy, lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi 
Järjestäjä: Stoa


Moniaistinen Minäkuva  -kuvataidetyöpaja 7-9-vuotialle

Kuinka sormet näkevät? Voiko värin tuntea tai haistaa? Tule löytöretkelle aistien maailmaan työpajaan, jossa pääsee kokeilemaan työskentelyä myös silmät peitettyinä.

Millaisista asioista pidät tai millaisia luonteenpiirteitä sinulla on? Teemme tuntoaistin johdattelemina kosketeltavia minäkuvia erilaisia materiaaleja hyödyntäen. Ennen työpajaa tutustutaan galleriassa White Noise -näyttelyyn, jonka teemoista yksi on moniaistisuus. Näyttelykierroksella ja työpajassa on mukana myös opaskoira Ruby.

Työpajan ohjaajina toimivat näkövammainen kuvataiteilija ja taideopettaja Maarit Hedman avustajansa kanssa. Näyttelykierros ja työpaja kestävät yhteensä 90 min.


Pimeitä tarinoita ja pistekirjoitusviestejä 10-12-vuotiaille

Tarinapajassa kuvitellaan ja kokeillaan miltä tuntuu lukea ja liikkua näkemättä mitään. Musiikin siivittämänä kirjoitetaan kokemuksista pieni tarina ja ”käännetään” tarinan lempisanat pistekirjoitusviesteiksi White Noise -näyttelyn seinälle. Tarinapaja alkaa opastuksella White Noise -näyttelyyn.

Työpajan ohjaajana toimii näkövammainen taiteilija Erja Tulasalo avustajansa kanssa. Näyttelykierros ja työpaja yhteensä 120 min.

5x2-taideopetus

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa. Opetusaineet ovat valotaide, rakentelu ja kollaasi.

Kevään 2019 opetusviikot: 
I jakso vk 4-9 (ei vk 8) 
​​​​​​​II jakso vk 10-14
Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi