Päiväkodeille

Päiväkotiryhmille on tarjolla kausittain vaihtuvia Skidikinoja, Satutuokioita ja galleriapajoja sekä esityksiä. Alta näet syksyn 2018 tarjonnan.

Lisätietoja
kulttuurituottaja Hanna Westerholm
hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Jussi Ollilan Satutuokiot

Syksyllä 2018 tiistaisin 9.10. , 23.10., 6.11., 20.11. ja 4.12. klo 9.30, vapaa pääsy

Maailma on täynnä herkullisia, hurjia ja kummallisia tarinoita! Satuhetkien matkaopas vie kuulijansa yllättäviin seikkailuihin. Jokaisella kerralla keksitään ainutkertainen tarina, johon lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Satu syntyy sanoista, toiminnasta, eleistä, ilmeistä ja musiikista. 

Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille.

Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset 23.8. klo 10 alkaen Itäkeskuksen kirjaston lasten- ja nuortenosastolle puh. 09 310 85890.

Paikka: Itäkeskuksen kirjaston lastenosasto


Skidikino

Skidikino on laadukas lyhytelokuvahetki yli 3-vuotiaille. Sopii myös esikouluikäisille. Skidikinoihin liittyy Pikkukroko-oppimateriaali, jonka voi ladata kotisivuiltamme. Syksyllä Skidikinossa nähdään iki-ihanan Myyrän seikkailuja! Tsekkiläisen Zdenek Milerin iloinen pieni Myyrä on jo kauan ollut sekä lasten että aikuisten suursuosikki. Myyrä ystävineen kohtaa monia hullunkurisia ja merkillisiä asioita metsässä.

Myyrän seikkailut
pe 14.9. klo 9.15 ja 10.15

Paikka: Musiikkisali
Kesto: n. 40 min.

Skidikino
Myyrän seikkailut
pe 26.10. klo 9.15 ja 10.15

Paikka: Musiikkisali
Kesto: n. 40 min.

Vapaa pääsy, pakolliset ilmoittautumiset kautta ti 21.8. klo 10 alkaen.Pikku Papun sirkus

​​​​​​​

pe 7.12. klo 10, vapaa pääsy
Pakolliset ilmoittautumiset tämän sivun kautta ti 21.8. klo 10 alkaen. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta lokakuun aikana
.

Jos lähdet seuraamaan hahtuvaa, jonka kesätuuli nappaa takapihan voikukasta, voit päätyä melkoiselle seikkailulle. Ruohikon kätköistä löytyy salainen maailma täynnä elämää: laulavia kirvoja, aamu-unisia leppäkerttuja, nälkäisiä muurahaisia ja ihastuneita sammakoita. Kun katsot oikein tarkkaan, huomaat kantarellin kiertyvän karuselliksi ja oksan pätkän kohoavan veneen mastoksi.

Esityksessä kuullaan kymmenen Pikku Papun Orkesterin tuttua kappaletta, jotka saavat uuden muodon sirkusesiintyjien tulkitsemina. Lavalla nähdään musisointia, ilma-akrobatiaa, nuorallatanssia ja jongleerausta. Viulun, kellopelin, kitaran ja muiden soittimien lisäksi Musiikkisirkuksessa soivat muun muassa kattilat – myös yleisö pääsee mukaan laulamaan ja leikkimään! Pikku Papun Musiikkisirkus on sirkusryhmä Blind Gut Companyn ja lastenmusiikkia soittavan Pikku Papun Orkesterin esitys, jossa yhdistyvät ihastuttava lastenmusiikki ja leikkisä nykysirkus. Pikku Papun on luonut kirjailija-kuvittaja Liisa Kallio.

Blind Gut Company: Inga Björn – ilma-akrobatia, Saana Peura – nuorallatanssi sekä Tuomas Vuorinen – jongleeraus ja esinemanipulaatio.
Pikku Papun Orkesteri: Heli Kajo – laulu, nokkahuilu ja kellopeli, Antti Kokkola – laulu, mandoliini ja xylofoni, Maiju Kopra – laulu, trumpetti ja xylofoni, Reetta Kuisma – laulu, kontrabasso, Sannis Sundström – laulu, viulu ja kellopeli sekä Sampo Sundström – laulu ja kitara.
Tuotanto: Salla Kurronen / Blind Gut Company, Pikku Papun Orkesteri, Cirko - Uuden Sirkuksen keskus
Kesto: 45 min.
Ikäsuositus: 2+
Paikka: Teatterisali


Näyttely ja galleriatyöpaja:
 Piipa Toivonen: Jungle-jungle


12.9.2018–6.10.2018, vapaa pääsy
​​​​​​​

Piipa Toivosen toiminnallinen näyttely kutsuu päiväkotiryhmät leikkiin! Kun kuumailmapallohattu eksyy kadonneeseen valtakuntaan, löytyy uusia tutkimattomia eliöitä ja kasvillisuutta. Lihansyöjäkasvien nappaillessa hyönteisiä ravinnokseen voi piiloutua jättiläiskasviin tai kokeilla metamorfoosia, koteloitua ja kuoriutua. Turvana on ruudullisen matkakassin uumenissa isän T-paita, jossa on vielä tuttu tuoksu.

Näyttelyyn liittyen järjestetään työpajoja päiväkotiryhmille viikolla 38 eli 17.–21.9. Ryhmien omatoimivierailuja voi järjestää muina aikoina paitsi työpajaviikolla.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi.