Päiväkodeille

Päiväkotiryhmille on tarjolla kausittain vaihtuvia Skidikinoja, Satutuokioita ja galleriapajoja sekä esityksiä.

Lisätietoja

Kulttuurituottaja Sinivuokko Koivula 
sinivuokko.koivula@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Stoa Goes Weird: Kasvikummajaisten taidekurssi  

ke 18.8. ke 25.8. & ke 1.9.  

ryhmä 1 klo 9-9.45 

ryhmä 2 klo 10-10.45 

ryhmä 3 klo 11.15-12 / 11.30-12.15 

Seikkailutaidetta eskareille

Ingressi: Kurssilla maalaamme jättimäisiä maalauksia, teemme taidetta kasvien kanssa ja rakennamme epätavallisen hienon majan.  

Voiko luonto mennä vinksalleen? Voiko taide olla hassua? Tällä kolmen opetuskerran mittaisella kurssilla kokeilemme erilaisia taidetekniikoita, jotka ovat yhtä outoja ja hienoja kuin Stoa Goes Weird -puutarha. Taiteen tekemisen lomassa juttelemme erilaisuuksista, ekologisista lokeroista ja kaupunkiluonnosta. Lisäksi opettelemme karttojen tekemistä, maisemabongausta ja muita välttämättömiä seikkailutaiteilijan perustaitoja!  

Seikkailutaiteessa yhdistyy kuvataide, liikkuminen, leikki ja tutkimusretket. Seikkailutaide on leikkisää ja toiminnallista ja sopii siksi monenlaisille lapsille ja oppijoille; ulkoilemme ja teemme seikkailuretkiä yhdessä erilaisissa lähiympäristöissä. Seikkailujen innoittamana teemme taideteoksia eri tekniikoilla. Lisätietoa seikkailutaiteesta ja opettajasta löydät sivulta: www.seikkailutaidekoulu.com 

Ohjaaja: seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettaja Verna Kuntsi / Seikkailutaidekoulu
Kesto: 3x45min 

Paikka: terraario, Stoan aukio ja lähimetsä 


Vapaa pääsy päiväkotiryhmille. Pakolliset ennakkoilmoittautumiset 11.8. klo 10 alkaen: sinivuokko.koivula@hel.fi 

Jussi Ollilan Satutuokiot

Maailma on täynnä herkullisia, hurjia ja kummallisia tarinoita! Satuhetkien matkaopas vie kuulijansa yllättäviin seikkailuihin. Jokaisella kerralla keksitään ainutkertainen tarina, johon lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Satu syntyy sanoista, toiminnasta, eleistä, ilmeistä ja musiikista.

Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille
Kieli: suomi
Paikka: Itäkeskuksen kirjaston lastenosasto
Järjestäjä: Stoa ja Itäkeskuksen kirjasto

Vallitsevan koronatilanteen aikana otamme Satutuokioihin vain ryhmiä, max. 20 hlöä (lapset + aikuiset).

Pakolliset ennakkoilmoittautumiset alla olevan oranssin Satutuokiot ja ilmoittautuminen –palkin kautta.


Jussin metsäsadut

Jussi Ollilan kanssa retkeillään metsään etsimään jännittävimmät sadut ja maagisimmat tarinat. Sadut syntyvät lasten ideoista improvisoiden ja metsässä vastaan tulevan elämän innoittamana. Mukana kulkee uskollinen retkikitara.
​​​​​​​
Kesto: n. 45 min, 3-7-vuotiaille
Kieli: suomi
Paikka: Metsä Itäkeskuksen uimahallin takana. Lähtö kääntöpaikalta Itäkeskuksen peruskoulun ja Itäkeskuksen uimahallin välistä.
Järjestäjä: Stoa

Pakolliset ennakkoilmoittautumiset alla olevan oranssin Metsäsadut ja ilmoittautuminen –palkin kautta.


Skidikino

Skidikino on laadukas lyhytelokuvahetki yli 3-vuotiaille. Sopii myös esikouluikäisille. Noin puolen tunnin mittaisia elokuvia katsellaan Stoan musiikkisalissa.

Vallitsevan koronatilanteen aikana otamme vastaan vain ryhmiä, max. 20 hlöä (lapset + aikuiset). Pakolliset ennakkoilmoittautumiset alla olevan oranssin Skidikinot ja ilmoittautuminen -palkin kautta. Skidikinoihin liittyy Pikkukroko-oppimateriaali, jonka voi ladata ao. linkeistä.

Rexi-koira (S)

pe 10.9.2021 klo 09:15 ja 10:15

Rexi-koira on nokkela ja iloinen pikku koira, joka seikkailee lähipiirissä eläinkaveriensa ja ihmisten kanssa.

Kieli: ei puhetta

Kimmo ja Hemmo matkalla aurinkoon (S)

pe 15.10.2021 klo 09:15 ja 10:15

Pienet kimalaispojat Kimmo ja Hemmo päättivät naulata Auringon kiinni taivaankanteen, jotta aina olisi lämmintä ja mukavaa.

Kieli: suomi

Justus Juuri (S)

pe 26.11.2021 klo 09:15 ja 10:15

Justus pieni metsäkasvinjuuri jää ilman kotia! Ihmiset ovat hakanneet metsän eikä naapurimetsässä ole tilaa uusille juurille.

Kieli: suomi


Muita esityksiä


Stoan esitykset lapsille ovat pääsääntöisesti maksuttomia, mutta ennakkoilmoittautumiset ovat pakollisia. Tapahtumakohtaiset ilmoittautumistiedot löydät tapahtumakalenteristam-me alla olevan linkin kautta. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta esityksiin.