Yläkouluille ja 2. asteelle

Yläkoululuokille tiedotetaan kausittain vaihtuvista Yläkoulukinoista, kulttuurikursseista, galleriatyöpajoista ja muusta ohjelmasta suoraan kunkin koulun kulttuuriyhteysopettajan kautta. 

Lisätiedot: Kulttuurituottaja Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Galleriapajat ja opastukset näyttelyyn

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger: Free in No State 

Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Free in No State – näyttelyn (pe 3.4. – su 24.5.) teokset tarkastelevat marginaaliryhmien suhdetta valtaväestöön: poissulkemista, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Keskeisiä teemoja ovat kulttuurinen vuorovaikutus, moninkertaiset identiteetit sekä yksilön asema yhteiskunnassa. Kamanger hyödyntää teoksissaan omaa henkilöhistoriaansa, Hamm haastatteluja, arkistoja ja muuta tutkimusmateriaalia. 

Kalle Hamm (1969, Rauma) ja Dzamil Kamanger (1948 Mariwan, Iran) ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1999. Molemmat asuvat ja työskentelevät Helsingissä. Hamm on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2002, Kamanger puolestaan Kermanshahin yliopistosta 1973. He käsittelevät taiteessaan yksilön paikkaa ja asemaa yhteiskunnassa sekä moninkertaisia identiteettejä. 

Näyttelyyn liittyy opastuksia ja/tai työpajoja yläkoulu- ja toisen asteen luokille huhtikuun aikana.  

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi 

Yläkoulukino ja muita esityksiä

Yläkoulukino on suunnattu nimensä mukaisesti yläkoululaisille. Näytettäviin elokuviin voi hakea oppimateriaalia Koulukinon sivuilta. 

Yläkouluikäisille järjestetään myös muita esityksiä kausittain. Löydät ne Stoan tapahtumakalenterista hakusanalla yläkoulu. 


Kulttuurikurssit 

Kulttuurikurssit yläkouluille ja toiselle asteelle

Työpajoista, asiantuntijaluennoista ja taidetapahtumista koostuvat noin 15 oppitunnin laajuiset kulttuurikurssit ovat kouluille maksuttomia ja opetukseen integroitavia. Kevään 2020 kurssikokonaisuus keskittyy pohtimaan ihmisyyttä suhteessa luonnonvoimiin. Ohjelmassa mm. vierailu Hamiin, Red Nose Companyn Don Quijote, työpajoja, elokuva, asiantuntijatapaaminen ja erätaukokeskustelua.  

​​​​​​​​​​​​​​Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi