Yläkouluille ja 2. asteelle

Yläkoululuokille tiedotetaan kausittain vaihtuvista Yläkoulukinoista, kulttuurikursseista, galleriatyöpajoista ja muusta ohjelmasta suoraan kunkin koulun kulttuuriyhteysopettajan kautta. 

Lisätiedot: Kulttuurituottaja Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Galleriapajat ja opastukset näyttelyyn

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger: Free in No State 

Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Free in No State – näyttelyn (pe 3.4. – su 24.5.) teokset tarkastelevat marginaaliryhmien suhdetta valtaväestöön: poissulkemista, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Keskeisiä teemoja ovat kulttuurinen vuorovaikutus, moninkertaiset identiteetit sekä yksilön asema yhteiskunnassa. Kamanger hyödyntää teoksissaan omaa henkilöhistoriaansa, Hamm haastatteluja, arkistoja ja muuta tutkimusmateriaalia. 

Kalle Hamm (1969, Rauma) ja Dzamil Kamanger (1948 Mariwan, Iran) ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1999. Molemmat asuvat ja työskentelevät Helsingissä. Hamm on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2002, Kamanger puolestaan Kermanshahin yliopistosta 1973. He käsittelevät taiteessaan yksilön paikkaa ja asemaa yhteiskunnassa sekä moninkertaisia identiteettejä. 

Näyttelyyn liittyy opastuksia ja/tai työpajoja yläkoulu- ja toisen asteen luokille huhtikuun aikana.  

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi 

Yläkoulukino ja muita esityksiä

Yläkoulukino on suunnattu nimensä mukaisesti yläkoululaisille. Näytettäviin elokuviin voi hakea oppimateriaalia Koulukinon sivuilta. 

Yläkouluikäisille järjestetään myös muita esityksiä kausittain. Löydät ne Stoan tapahtumakalenterista hakusanalla yläkoulu. 


Kulttuurikurssit 

Kulttuurikurssit yläkouluille ja toiselle asteelle

Työpajoista, asiantuntijaluennoista ja taidetapahtumista koostuvat noin 15 oppitunnin laajuiset kulttuurikurssit ovat kouluille maksuttomia ja opetukseen integroitavia. Kevään 2020 kurssikokonaisuus keskittyy pohtimaan ihmisyyttä suhteessa luonnonvoimiin. Ohjelmassa mm. vierailu Hamiin, Red Nose Companyn Don Quijote, työpajoja, elokuva, asiantuntijatapaaminen ja erätaukokeskustelua.  

​​​​​​​​​​​​​​Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fiVirkataan koralleja 

To 16.4. ja pe 17.4. 

Helsinki Biennaalin yhteisötaideteoksen koululaispajat Stoassa 

 Helsinki Satellite Reef on Helsinki Biennaaliin tuleva taideteos, joka luodaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa virkkaamalla. Teos perustuu australialaissisarusten Margaret ja Christine Wertheimin the Crochet Coral Reef –projektiin. Se on yksi maailman suurimmista osallistavista tiede- ja taideprojekteista ja suuntaa yleisön huomion ilmastonmuutokseen ja maailman meriä uhkaavaan muoviroskaan.   

 Koululaisille suunnatuissa taidepajoissa keskustellaan koralleista, luonnon katoavista ekosysteemeistä, sekä virkataan itse pieniä osia helsinkiläisten yhteiseen koralliriuttaan. Helsinki Satellite Reef on esillä Helsinki Biennaalissa 12.6.-27.9.2020.  

Kesto: 75 min  

Ikäsuositus: Soveltuu kaikenikäisille. Paljon virkanneiden oppilaiden kanssa kokeillaan hyperboliseen geometriaan perustuvia virkkausmalleja, vasta aloittelevien kanssa voidaan sormivirkata.    

Käytettävät materiaalit: Erilaiset langat sekä virkkauskelpoinen muovi. Kierrätysmateriaalit.  

Muuta: Kerrothan pajavarauksen yhteydessä lyhyesti osallistuvan oppilasryhmän aiemmasta virkkauskokemuksesta.  

***  

Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään 12.6.-27.9.2020 Vallisaaren ainutlaatuisessa ympäristössä.  

www.helsinkibiennaali.fi  

www.thecrochetcoralreef.org   

***  

klo 9-10.15 

klo 10.30-11.45 

klo 12.15-13.30 

klo 13.45-15 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: hanna.westerholm@hel.fi ​​​​​​​