Yläkouluille ja 2. asteelle

Yläkoululuokille tiedotetaan kausittain vaihtuvista Yläkoulukinoista, kulttuurikursseista, galleriatyöpajoista ja muusta ohjelmasta suoraan kunkin koulun kulttuuriyhteysopettajan kautta. 

Lisätiedot: Kulttuurituottaja Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Yläkoulukino ja muita esityksiä

Yläkoulukino on suunnattu nimensä mukaisesti yläkoululaisille. Näytettäviin elokuviin voi hakea oppimateriaalia Koulukinon sivuilta. 

Yläkouluikäisille järjestetään myös muita esityksiä kausittain. Löydät ne Stoan tapahtumakalenterista hakusanalla yläkoulu. 


Galleriatyöpajat:
Poliittisen valokuvan festivaali 2019 

Vuoden 2019 Poliittisen valokuvan festivaali käsittelee Taipumattomuus-teeman alla pienyhteisöistä ja yksilöistä lähtevää itseohjautuvaa toimintaa, joka kohdistuu yhteiskunnan epäkohtiin. Festivaali keskittyy valokuvahankkeisiin, jotka pyrkivät muutokseen positiivisen vaikuttamisen kautta.

Näyttely: Ella Kiviniemi & Linda Manner - Meillä / Utopia (8.3.-19.4.2019)

Dokumentaariset valokuvat yhteisöjen arjesta avaavat oven vaihtoehtoisena pidettyyn elämäntapaan ja kertovat sekä yhteisöllisyyden mahdollisuuksista että ongelmista. Näyttelyyn liittyy yläkoululuokille ja toiselle asteelle suunnattuja työpajoja. 
Vapaa pääsy, lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi
Järjestäjä: Stoa


PVF-matineaelokuva ja keskustelu 14.3.2019 klo 14

Poliittisen valokuvan festivaali tuo maaliskuussa Stoaan kaksi elokuvanäytöstä, joissa syvennytään festivaalin teemaan. Elokuvan yhteydessä pidetään keskustelutilaisuus. 

Vapaa pääsy, ilmoittautumiset 14.1. alkaen stoa.fi/fi/taidekasvatus.

Järjestäjä:  PVF ja Stoa


Kulttuurikurssit 

Työpajoista, asiantuntijaluennoista ja taidetapahtumista koostuvat ilmiö-oppimiseen pohjautuvat noin 15 oppitunnin mittaiset kulttuurikurssit ovat kouluille ilmaisia ja opetukseen integroitavia.

Helsingin idän ja kaakon kouluille keväällä 2019 suunnatulla kurssilla perehdytään sanojen ja tarinoiden merkitykseen laululyriikoiden kautta.

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi