Yläkouluille ja 2. asteelle

Yläkoululuokille tiedotetaan kausittain vaihtuvista Yläkoulukinoista, kulttuurikursseista, galleriatyöpajoista ja muusta ohjelmasta suoraan kunkin koulun kulttuuriyhteysopettajan kautta. Alta näet tämän syksyn tarjonnan.​​​​​​​

Lisätiedot
Kulttuurituottaja Hanna Westerholm
hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Kettupäivät 2017 -lyhytelokuvafestivaali Stoassa

Ke 15.11. klo 10-11
Ketuttaako? - Leffaraati yläkoululaisille ja lukiolaisille

Näytöksessä esitetään sarja vuoden 2017 Kettupäiville ilmoitettuja uusia kotimaisia lyhytfiktioita, jotka käsittelevät nuorten ja nuorten aikuisten elämää. Näytöksen katsojat saavat äänestää parasta lyhytelokuvaa.


To 16.11. klo 10-11
WHAT the MEDIATAIDE?! - Mediataiteen näytös yläkoululaisille ja lukiolaisille

Mikä ihmeen mediataide? Onko mediataide pelkkää museokamaa ja miten se eroaa esimeriksi tubettamista? WHAT the MEDIATAIDE! -näytöksessä tutustutaan suomalaisiin huippu mediataiteilijoihin ja heidän videoteoksiinsa. Suomalaisesta nykytaiteen ilmaisumuodoista erityisesti mediataidetta esitetään paljon ja arvostetaan ulkomailla. Hyvä Suomi!
Katsomme sarjan yläkouluikäisille tai vanhemmille sopivia teoksia. Tutustumme myös taiteilijoihin teoksien takana ja pohdimme yhdessä näkemäämme. Näytöksen teokset ovat uusia, eikä niitä ole esitetty Mediataide kasvattaa! -palvelussa (www.mediataidekasvattaa.fi). Näytöksen järjestää suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkki.
Näytökseen kootaan videoraati kommentoimaan ja antamaan pisteitä katsotuista mediateoksista levyraadin henkeen! Valitkaa luokkanne edustaja raatiin ja mainitkaa raatilaisen nimi ilmoittautuessanne näytökseen.
Näytöksessä jaetaan opettajille omaksi ja kouluun tuliaisiksi vietäväksi AV-arkin Mediataide kasvattaa! -oppimateriaaleja.

Järjestäjä: Yhteistyössä Uudenmaan elokuvakeskus ry ja Stoa

Vapaa pääsy, pakolliset ilmoittautumiset hanna.westerholm@hel.fi

Yläkoulukino: Moonlight (2016)

Moonlight on Barry Jenkinsin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

ke 29.11. klo 9.15


Teatteria: Sotilaspoika

Sotilaspoika saa äänen rajoja rikkovassa ja koskettavassa monologissa. Se on sodanvastainen manifesti, matka ihmismielen ääriin ja takaisin ja samaan aikaan näyttämöllinen ilotulitus. Näyttämöllä nuori ja lahjakas Johannes Holopainen.

to 30.11. klo 13
Pakolliset ennakkoilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi


Kulttuurikurssit 

Työpajoista, asiantuntijaluennoista ja taidetapahtumista koostuvat ilmiö-oppimiseen pohjautuvat noin 15 oppitunnin mittaiset kulttuurikurssit ovat kouluille ilmaisia ja opetukseen integroitavia. Syksyn 2017 idän ja kaakon kouluille suunnatun kurssin teemana on Metsä: Myyttisestä metsästä tämän päivän luontosuhteeseen.

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi