Yläkouluille ja 2. asteelle

Stoan ja Vuotalon kulttuurikurssi

Idän ja kaakon 7.–9. luokille ja toisen asteen opiskelijoille (helmikuu–huhtikuu 2022)


Kulttuurikurssi on monitaiteellinen, n. 15 oppitunnin kokonaisuus, jonka aikana pureudutaan kauden aiheeseen eri taidemuotojen kautta. Kurssi on kouluille maksuton ja opetukseen integroitava.
 
Kevään kulttuurikurssille mahtuu yht. 4-5 luokkaa. Kulttuurikurssikokonaisuus pidetään helmi-huhtikuun aikana.

Tulevan kevään teemana on liike ja liikkuminen taiteen avulla ja taiteen keinoin.
Voiko elämää tai muutosta olla ilman liikettä? Millä tavoin ihminen liikkuu, ja millä tavoin ympäristö liikkuu? Voivatko nämä liikkua samaan tahtiin? Näitä asioita voidaan mm. pohtia kevään kulttuurikurssilla.

Kulttuurikurssiin kuuluu taidenäyttelykäynti, elokuva (yläkoulukino) kulttuurikeskuksessa, asiantuntijaluento, esitys tai konsertti sekä 6 oppitunnin taidetyöpajat.

Kurssin aikana suositellaan pitämään kurssipäiväkirjaa tai esim. blogia, jotta kurssi hahmottuu kokonaisuudeksi. Kurssipalautteen kirjoittaminen ja palautus (sekä oppilaat että opettajat) kuuluu myös kurssin ohjelmaan.Aikatauluun ja ohjelmaan tulee tarkennuksia alkuvuodesta. Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut: sinivuokko.koivula@hel.fi


Yläkoulukino ja muita esityksiä

Yläkoulukino on suunnattu nimensä mukaisesti yläkoululaisille. Näytettäviin elokuviin voi hakea oppimateriaalia Koulukinon sivuilta. 

Yläkouluikäisille järjestetään myös muita esityksiä kausittain. Löydät ne Stoan tapahtumakalenterista hakusanalla yläkoulu.


Hytti nro 6 (7)

to 14.4.2022 klo 9:30

Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Hienovaraisen huumorin värittämä kohtaaminen täyteen ahdetun junan erikoislaatuisessa maailmassa saa kummatkin matkaajat näkemään myös itsensä uusin silmin.

Ikäsuositus: K7
Kesto: 106 min
Kieli: suomi, venäjä
Tekstitys: suomi