Yläkouluille ja 2. asteelle

Yläkoululuokille tiedotetaan kausittain vaihtuvista Yläkoulukinoista, kulttuurikursseista, galleriatyöpajoista ja muusta ohjelmasta suoraan kunkin koulun kulttuuriyhteysopettajan kautta. Alta näet tämän syksyn tarjonnan.​​​​​​​

Lisätiedot
Kulttuurituottaja Hanna Westerholm
hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Kettupäivät 2017 -lyhytelokuvafestivaali Stoassa

ke 15.11. klo 10
to 16.11. klo 10

Legendaarinen Kettupäivät palaa Helsinkiin muutaman vuoden tauon jälkeen!

Tapahtuman osana järjestetään Stoan musiikkisalissa lyhytelokuvanäytöksiä yläasteen ja lukion oppilaille. Valkokankaalla nähdään kotimaisen lyhytelokuvan tuoreimpia huippuja. Nuorilla on myös mahdollisuus keskustella elokuvien tekijöiden kanssa ja äänestää omat suosikkinsa. Äänestysten tulokset julkistetaan festivaalin päätösgaalassa 18.11. elokuvateatteri Orionissa.

Kettupäivät 2017 tuottaja on Uudenmaan elokuvakeskus ry (UEK), joka perustettiin Helsingissä keväällä 2016 yhteensä 16 elokuva-alan toimijan voimin. Yhdistys edistää elokuvan asemaa elinvoimaisena, taiteellisesti korkeatasoisena ja moniarvoisena taiteena Uudellamaalla ja koko maassa.

Järjestäjä: Yhteistyössä Uudenmaan elokuvakeskus ry ja Stoa

Vapaa pääsy, pakolliset ilmoittautumiset hanna.westerholm@hel.fi


Yläkoulukino: Moonlight (2016)

Moonlight on Barry Jenkinsin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

ke 29.11. klo 9.15


Teatteria: Sotilaspoika

Sotilaspoika saa äänen rajoja rikkovassa ja koskettavassa monologissa. Se on sodanvastainen manifesti, matka ihmismielen ääriin ja takaisin ja samaan aikaan näyttämöllinen ilotulitus. Näyttämöllä nuori ja lahjakas Johannes Holopainen.

to 30.11. klo 13
Pakolliset ennakkoilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi


Kulttuurikurssit 

Työpajoista, asiantuntijaluennoista ja taidetapahtumista koostuvat ilmiö-oppimiseen pohjautuvat noin 15 oppitunnin mittaiset kulttuurikurssit ovat kouluille ilmaisia ja opetukseen integroitavia. Syksyn 2017 idän ja kaakon kouluille suunnatun kurssin teemana on Metsä: Myyttisestä metsästä tämän päivän luontosuhteeseen.

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi