Yläkouluille ja 2. asteelle

Stoan ja Vuotalon kulttuurikurssi

Idän ja kaakon 7.–9. luokille ja toisen asteen opiskelijoille 

Kulttuurikurssi on monitaiteellinen, n. 15 oppitunnin kokonaisuus, jonka aikana pureudutaan kauden aiheeseen eri taidemuotojen kautta. Kurssi on kouluille maksuton ja opetukseen integroitava.

Kurssien teemat vaihtuvat kausittain. Lisätiedot: Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi

Taiteen ja metsäpolkujen kaupunki

Maksuton kulttuurikurssi valmistavan opetuksen ryhmille (yläkoulu ja toinen aste) syyskuu–marraskuu 2022

Kesto: noin 12-15 h

Kurssilla tutustutaan yhtä aikaa urbaaniin, metsäiseen ja merelliseen kotikaupunkiimme aisteja herätellen ja elämyksellisesti. Kurssilla liikutaan eri puolilla kaupunkia, opitaan taiteen kokemisesta ja itse tekemisestä, ja päästään myös syventämään kokemusta metsästä. Kokonaisuuteen sisältyy esitys Kansallisoopperassa, näyttelyopastus ja työpaja taidemuseo HAMissa, vierailu kulttuurikeskus Stoassa valokuvanäyttelyssä sekä elämyksellinen metsäretki Vuosaaren Uutelassa.

HUOM! Kurssille osallistuminen edellyttää sitoutumista kaikkeen ohjelmaan.

Pohjusta kukin vierailu oppilaille etukäteen, ja pura kokemuksia yhdessä oppilaiden kanssa niiden jälkeen. Kurssipäiväkirjan pitäminen tai muu työstäminen on suositeltavaa.

Kurssista kerätään palautetta sen jälkeen sekä oppilailta että opettajilta.

Lisätiedot:

Hanna Westerholm, Kulttuurikeskus Stoa

hanna.westerholm@hel.fi, 050 464 9536Yläkoulukino ja muita esityksiä

Yläkoulukino on suunnattu nimensä mukaisesti yläkoululaisille. Näytettäviin elokuviin voi hakea oppimateriaalia Koulukinon sivuilta. 

Yläkouluikäisille järjestetään myös muita esityksiä kausittain. Löydät ne Stoan tapahtumakalenterista hakusanalla yläkoulu.