Yläkouluille ja 2. asteelle

Yläkoululuokille tiedotetaan kausittain vaihtuvista Yläkoulukinoista, kulttuurikursseista, galleriatyöpajoista ja muusta ohjelmasta suoraan kunkin koulun kulttuuriyhteysopettajan kautta. Alta näet tämän syksyn tarjonnan.​​​​​​​

Lisätiedot
Kulttuurituottaja Hanna Westerholm
hanna.westerholm@hel.fi, 09 310 88404, 050 4649536


Yläkoulukino: Saamelaisverito 11.10. klo 9.15, vapaa pääsy
Pakolliset ilmoittautumiset ti 21.8. klo 10 alkaen.

Elle Marja käy saamelaista koulua pikkusiskonsa kanssa ja pian on hänen aikansa ryhtyä perheen poronhoitajaksi. Hän kuitenkin unelmoi elämästä toisaalla, kaukana kyläläisten piikittelystä ja halveksunnasta, koulun rautaisesta kurista ja saamenpukupakosta. Tilanne kärjistyy koululla pidettävien rotubiologisten tutkimusten myötä. Elle Marja päättää jättää kaiken ja sulautua kantaväestöön.
Ohjaaja: Amanda Kernell
Maa: Tanska, Norja, Ruotsi
Kesto: 1 h 47 min.
Ikäsuositus: 12+
Tekstitys: Suomi
Paikka: Musiikkisali


Valotaidenäyttely ja valomaalausmuotokuva-työpajat

Stoan gallerian täyttävät helsinkiläisten valotaiteilijoiden valomaalaukset ja installaatiot 1.11.1.12. Yläkoululaisille suunnatuissa työpajoissa toteutetaan mielikuvituksellisia muotokuvia valolla värittämällä ja piirtämällä.  

​​​​​​​Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi


Kulttuurikurssit 

Työpajoista, asiantuntijaluennoista ja taidetapahtumista koostuvat ilmiö-oppimiseen pohjautuvat noin 15 oppitunnin mittaiset kulttuurikurssit ovat kouluille ilmaisia ja opetukseen integroitavia. Syksyn 2018 idän ja kaakon kouluille suunnatun kurssin teemana on Tulevaisuus - Unelmia ja utopioita. Haemme yhteistyökouluja keväälle 2019. 

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi