Vapaa-ajan kurssit

Stoa tarjoaa maksutonta vapaa-ajan toimintaa kaikenikäisille. Tänä kesänä 2021 Stoassa on mm. sirkuskursseja vauvasta vaariin. 

Pidämme huolen koronarajoituksista mm. rajaamalla osallistujamäärää ja huomioimalla turvavälit. Ilmoitamme koronan aiheuttamista muutoksista ja peruutuksista nettisivuillamme. 


IHAN SAMA? – Ympäristöaiheiset taideleirit lapsille ja nuorille   

Helsingin kaupungin kulttuurikeskukset (Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa, Vuotalo) järjestävät kesäkuun alussa ympäristöaiheisia taideleirejä helsinkiläisille lapsille ja nuorille. Leirit järjestetään 12.6. avautuvan Helsinki Biennaalin inspiroimina. 

Leireillä työskennellään paikallisesti omaan ympäristöön tutustuen, mutta pohditaan samalla, miten oma ympäristö ja oma tekeminen liittyvät ja vaikuttavat kaikkeen muuhun ympärillä olevaan. Elämme samassa kaupungissa, saman meren äärellä, yhteisellä maapallolla. Onko ihan sama, mitä teemme ja miten toimimme? Leirien ohjelma sisältää myös yhteisen retken merelliseen Helsinkiin, Vallisaareen.

Taideleirit ovat maksuttomia, mutta edellyttävät sitoutumista koko viikon työskentelyyn.


Stoan Ihan sama? -kesäleirit 

ma-pe 7.-11.6. klo 10-14 
HUOM! Vallisaaren retkipäivä to 10.6. klo 9-15

Stoan leireillä tutkitaan ympäristöä moniaistisesti, pohditaan omaa suhdetta siihen ja otetaan tilaa haltuun taiteen keinoin. Viikon aikana retkeillään ryteiköistä rantakallioille, selvitetään millaista ruokaa syntyy lähimetsän antimista, suunnitellaan seikkailupeli Stoan aukiolle ja luodaan omien tutkimusten pohjalta esitys.  Kurssiviikon aikana tehdään retki Vallisaareen Helsinki Biennaaliin.

Paikka: Stoa: Turunlinnantie 1, Itäkeskus 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi, 14.4.2021 alkaen


Ryteiköistä rantakallioille (7-9-vuotiaille)

Tervetuloa tutkimaan Itäisen Helsingin monipuolisia maisemia ja lähiluonnon yksityiskohtia Stoan kesäkurssille! Viikon aikana ihmetellään luontoa, kaupunkia, ja mitä kaikkea niiden välille mahtuukaan. Piirrämme, rakentelemme, maalaamme ja kuvaamme pieniä, leikkimielisiä ja kokeellisia taideteoksia erilaisin välinein kynistä ja paperista itse kerättyihin luonnonmateriaaleihin, käsityönä ja vähän digitaalisestikin. Kurssilla myös liikutaan, työskennellään ja evästetään ulkona sään salliessa – satunnaiset sadekuurot voidaan pitää puiden suojissa – mutta päivät aloitetaan ja lopetetaan aina Stoassa. Kurssiin sisältyy myös retki Vallisaareen.

Ohjaaja: kuvataideopettaja Juho Hellstén


Luonto pelissä - Kesäinen seikkailupelin suunnittelukurssi (yli 9-vuotiaille)

Pelisuunnittelukurssilla suunnitellaan ja toteutetaan Stoan aukiolle oma seikkailupeli, joka on vapaasti pelattavissa kesän aikana. Kurssilaiset suunnittelevat pelille tarinan ja luontoteemaisista tehtävistä koostuvan omatoimisen suunnistusradan. Myös pelirastien materiaalit toteutetaan itse piirtäen ja askarrellen. Inspiraatiota haetaan kurssiin sisältyvältä Vallisaaren retkeltä. Kurssin päättyessä seikkailupeli on valmis pelattavaksi! Pelisuunnittelu on ryhmätyöskentelyä, joka kehittää osallistujien yhteistyötaitoja, luovuutta sekä ongelmanratkaisukykyä.

Ohjaaja: pelisuunnittelija Maaria Klemetti


Liikeluonnos luonnolle - Esitystaidetta luontoa tutkien (10-13-vuotiaille)

Kurssilla tutkitaan lähiympäristöä, luontosuhdetta ja ympäristön muutoksen herättämiä tunteita tanssin ja liikeilmaisun keinoin. Avataan aisteja ympäröivälle maailmalle, sukelletaan luovaan ympäristön tutkimiseen ja poimitaan mukaan myös inspiraatiolöydöksiä teatterin, kuvataiteen ja äänien maailmasta. Kurssin lopuksi koostetaan kevyt demoesitys kurssilaisten ideoiman liikemateriaalin ja taiteellisten havaintojen pohjalta. Kurssilla liikutaan paitsi tanssisalissa, myös ulkoillaan ja retkeillään mm. Vallisaaressa.

Ohjaaja: teatteri-ja tanssipedagogi Veera Aaltonen


Villi itä – Villiruokakurssi (yli 10-vuotiaille )

Miltä maistuu vaahteran kukinto, entä mitä herkkuja voi tehdä horsman varsista? Kannattaako poimia talteen ketunleipä, kallio-orvokki tai kuusenkerkkä? Lähiluonnosta löytyy jos jonkinmoista herkkua kun osaa oikein katsoa. Itä-Helsingin metsiä tutkitaan ammattikokin johdolla ja valmistetaan itse poimituista villivihanneksista monenlaista ruokaa. Kurssin aikana päästään myös tutustumaan Vallisaaren luontoon ja siellä kasvaviin herkkuihin. 

Ohjaaja: villiruokakokki Jyrki Tsutsunen