Alakouluille

5x2-taideopetus

ke 1.2.–8.3.2023 Jakso I
ke 15.3.–12.4.2023 Jakso II
5x2-taideopetus 4.–6-luokille

ryhmä 1: klo 9.00–10.30 
ryhmä 2: klo 11.00–12.30

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin 4.–6-luokkien oppilaille. Kymmenen oppitunnin mittaisella kurssilla oppilaat työskentelevät taideopettajan johdolla pienryhmissä, yhteen taiteenlajiin syventyen. Osallistuminen on koululuokille maksutonta.  

Stoan opetusaineet ovat tänä keväänä uudistuneet: valikoimissa on nyt keramiikka, arkkitehtuuri sekä sanataide yhdistettynä äänitysstudiotyöskentelyyn. Keramiikassa työskennellään keväällä 2023 monimuotoisesta kasvimaailmasta inspiroituen, arkkitehtuurissa tutustutaan eläinten ihmeellisiin rakennelmiin ja sanataidekurssilla paitsi kirjoitetaan, myös esitetään sanataidetuotoksia sekä opetellaan studio- tai podcast-työskentelyä.

Kuvataideopetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa ja sanataideopetus Nuoren Voiman Liiton kanssa.  Studiotyöskentely tapahtuu Nuorisotalo Kipinän uudenkarheissa äänitysstudioissa Stoassa.

Kesto: 5 x 90 min
Kieli: suomi 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: hanna.westerholm@hel.fi 


Sisältöjä alakoululaisten kuvataidekasvatukseen

Paperiarkkitehtuurista mikrovaltioihin.

Tutustu leijuvan linnan ohjeisiin, etsi vinkkejä väreihin ja muotoihin liittyviin tehtäviin tai ota ohjelmaan mikrovaltio-kokonaisuus.

Helsingin kuvataidekoulun opettajat ovat koostaneet alakoululaisille sopivia kuvataidekasvatuksen tehtäviä. Mukana laajempia ja suppeampia sisältöjä etäopetuksen tueksi tai inspiraatioksi lähiopetukseen.

Yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulu.

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset katsomaan videoita ja kirjallisia ohjeita.

Alakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset kultus.fi-sivustolla.

Muut kurssit ja esitykset

Stoa tarjoaa itähelsinkiläisille alakoululuokille kausittain vaihtuvia esityksiä ja näyttelyihin liittyviä galleriatyöpajoja, joista ajankohtaisin info löytyy kultus.fi-sivustolla. 


Auditorio ja luokkatilat

Jos etsit toimivaa tilaa luentoa tai seminaaria varten, 116 paikkainen auditorio on valintasi.


Luokkahuoneet soveltuvat tilaisuuksiin, joihin odotetaan alle 30 henkeä. 

Linkki