Alakouluille

5x2-taideopetus

Stoa tarjoaa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta ja opetuspäivät ovat maanantai (erityisryhmille) tai keskiviikko. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetusaineet ovat sirkus, rakentelu ja valokuvaus. Kuvataideopetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa. 5x2-opetus on suunnattu ensisijaisesti 4.-6.-luokille.

5x2-kurssit toteutetaan seuraavalla aikataululla keväällä 2021:  

I jakso vko 6-11 (ei talvilomalla, vko 8)  

II jakso vko 13-18, (ei pääsiäisviikolla vko 14) 

ma (eritysryhmille) ja ke 

klo 9-10.30 ja 11-12.30  

Kesto 90min x 5 

 
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi  


Sisältöjä alakoululaisten kuvataidekasvatukseen

Paperiarkkitehtuurista mikrovaltioihin.

Tutustu leijuvan linnan ohjeisiin, etsi vinkkejä väreihin ja muotoihin liittyviin tehtäviin tai ota ohjelmaan mikrovaltio-kokonaisuus.

Helsingin kuvataidekoulun opettajat ovat koostaneet alakoululaisille sopivia kuvataidekasvatuksen tehtäviä. Mukana laajempia ja suppeampia sisältöjä etäopetuksen tueksi tai inspiraatioksi lähiopetukseen.

Yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulu.


Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset katsomaan videoita sekä kirjallisia ohjeita.


Alakoulukino

Alakoulukino on alakoululaisten oma elokuvasarja. Elokuviin on Koulukinon oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Materiaalin voi hakea Koulukinon sivuilta. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Elokuviin on pakolliset ennakkoilmoittautumiset.


Milo – kuun vartija

16.2. klo 9.30-11.00

Ranskalaisanimaatio kertoo pienestä Milosta, joka saa vastuullisen tehtävän. Kuun ja Auringon vartijat siirtävät juhlallisessa seremoniassa vastuunsa seuraaville valituille jatkamaan työtään. Kaikkien suureksi hämmästykseksi pieni Milo tulee valituksi uudeksi Kuun vartijaksi. Milo ei kuitenkaan tunne itseään tarpeeksi hyväksi tähän vaativaan työhön. Kuun ja Auringon vartijoiden tehtäviä alkaa havitella kierolla tavalla muutkin. Kuun ja Auringon lisäksi koko maailma on pian vaarassa.

Kesto: 86 min
Ikäsuositus: 7+
Paikka: Teatterisali
Kieli: suomeksi dubattu

Vapaa pääsy alakouluryhmille, pakolliset ennakkoilmoittautumiset 12.1. klo 10 alkaen täällä.

Elokuvaa voi käsitellä oppilaiden kanssa Koulukinon Media-avain-palvelun keskusteluideoiden avulla.
https://www.koulukino.fi/milo-kuun-vartija/keskustelun-tueksi

Toinen Alakoulukino: 16.3.


Hiiriä ja pöllöjä

16.3. klo 9.30-10.50

Alakouluikäinen Meral löytää huoneestaan pienen hiiren ja ottaa sen lemmikikseen. Meralin uudessa koulussa on vaikea saada kavereita, joten hiirestä tulee Meralin ystävä. Kun oppilaat lähtevät kovasti odottamaansa leirikouluun luonnon helmaan, Meral ottaa uuden ystävänsä matkalle mukaan. Leirikoulusta muodostuukin jännittävä luontoseikkailu ja unohtumaton kokemus kaikille.

Elokuva kuvaa musikaalin ja huumorin keinoin lasten välistä vallankäyttöä ja ystävyyssuhteiden muodostumista. Luonto ja ympäristö ovat tärkeässä roolissa elokuvassa.

Kesto: 80 min
Ikäsuositus: 7+
Paikka: Teatterisali
Kieli: hollanti, tekstitys suomeksi

Vapaa pääsy alakouluryhmille, pakolliset ennakkoilmoittautumiset 12.1. klo 10 alkaen täällä.​​​​​​​

Elokuvaan löytyy Koulukino-materiaali: www.koulukino.fi/hiiria-ja-polloja


Toinen Alakoulukino: 16.2.

Muut esitykset

Alakoulukinon lisäksi Stoassa on tarjolla muitakin esityksiä koululaisryhmille. Avaa linkki ja katso, mitä on tarjolla tällä kaudella.