Vapaa-ajan kurssit

Stoan ja Vuotalon
kesäkurssit 2018

​​​​​​​


Kurssit ovat maksuttomia. Omat eväät tarvitaan mukaan.
​​​​​​​Ilmoittautumiset ma 16.4. alkaen: tiia.rantala@hel.fi

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus


Kesän paras peli
7–9-vuotiaille
ma–pe 4.–8.6. klo 9.30–13.30

Millainen on hyvä peli? Tykkäätkö enemmän seikkailu- vai taktiikkapeleistä? Innostutko pihapeleistä tai korttipeleistä? Pelit kokoavat ihmisiä yhteen ja tarjoavat jaettuja hyviä kokemuksia. Ne upottavat pelaajat mielikuvitusmaailmoihin, joissa tarvitaan älyä, tuuria, luovuutta ja vikkeliä vaistoja selviytymiseen. Kurssilla tutustutaan erilaisiin peleihin, sekä suunnitellaan, toteutetaan ja pelataan valmiita pelejä yhdessä. Tule rakentamaan yhdessä kesän paras peli!

Ohjaaja: Taidekasvattaja Greta Salonen


Sirkuskoulu
9–12-vuotiaille
ma–to 4.–7.6. klo 10–14

Kurssilla opetellaan kehonhallinnan ja akrobatian perusteita sekä tehdään pari- ja ryhmäakrobatiaa. Tasapainoillaan yksipyöräisellä ja valmistetaan omin käsin sirkusvälineitä, joilla opetellaan esimerkiksi jongleerausta. Kurssin lopuksi tehdään pieni esitys, jossa osallistujat saavat kokeilla leikin kautta erilaisia rooleja ja hahmoja. Kurssi on monipuolinen ja värikäs sirkusteemainen kokonaisuus, jossa lapset oppivat tekemisen ja leikin kautta kehonhallintaa, ryhmässä  toimimista - ja ehkäpä myös nauramaan itselleen!

Ohjaaja: Sirkusammattilainen Jilka Repo


In Transit >< Käännöksessä
Monitaiteinen kurssi 10–14-vuotiaille
ti–pe 5.–8.6. klo 10–14

Miten kertoisin mitä haluan sanoa? In Transit >< Käännöksessä -kurssilla kokeillaan erilaisia taidetyöskentelytekniikoita, improvisaatiota ja pelisuunnittelua. Työskennellään yksin ja yhdessä sarjakuvan, äänitaiteen, kollaasin, vesivärien ja found art sculptures -tekniikan parissa. Taiteilijat voi työskennellä yksin tai pienessä ryhmässä. Joka tapauksessa, kurssilla on näkyvää, että olemme inspiraatio toinen toisillemme.

Ohjaaja: kuvataiteilija Arlene Tucker
Opetuskielet: suomi ja englanti


Leijanrakennuskurssi
10–14-vuotiaille
ti–pe 5.–8.6. klo 11–15

Leijakurssilla opitaan leijojen rakentamisen ja toiminnan perusteet. Rakennetaan eri tyyppisiä leijoja värikkäistä ja kestävistä materiaaleista. Kurssilla perehdytään myös leijan lennättämisen tekniikkaan.

Ohjaaja: kuvataiteilija Olof Kangas
Opetuskielet: suomi ja ruotsi


                                  *****************************************************************


Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Vuosaari


Vaeltavat taiteilijat
7–9-vuotiaille
ma-pe 11.–15.6. klo 9.30–13.30

Jos tykkäät maalata, piirtää, askarrella ja luontoretkeillä, niin tämä kurssi on juuri sinulle sopiva! Tutkitaan ympäristöä taiteilijan silmin ja tehdään pieniä taideteoksia Vuotalossa ja sen ympäristössä. Viikon aikana löydetään innoitusta uusiin luoviin puuhiin, joista riittää iloa koko loppukesäksi.

Ohjaaja: kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko
Opetuskielet: suomi, ranska ja englanti


Kaupunki luonnossa
10–13-vuotiaille
ma–to 11–14.6 klo 10–14

Ennen kaupungin rakentumista sen paikalla oli vain metsää, vesiä ja kalliota. Kurssilla tutkitaan luontoa ja omaa luontosuhdetta aktiivisen kaupunkilaisuuden kautta. Luontoa havainnoidaan ympäristöaiheisten ja taiteellisten tehtävien sekä kaupunkiviljelyn kautta. Pohditaan millä kaikilla tavoin kaupunkilainen on osa laajempaa ekosysteemiä.

Ohjaajat: kuvataiteilijat Petra Martinez ja Antti Annanpalo


Tulevaisuuskoulu
9–12-vuotiaille
ti–pe 12.–15.6. klo 10–14

Tervetuloa Tulevaisuuskoulun taiteelliselle ja toiminnalliselle tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin! Kurssilla perehdytään tulevaisuuden tutkimukseen leikin, taiteen ja ilon kautta. Mukaasi tarvitset uteliaisuutta ja iloisen mielen.

Ohjaajat: taidekasvattaja Ilpo Rybatzki ja tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää