Vapaa-ajan kurssit

Stoan ja Vuotalon
kurssit kesälomalla 2019

KESÄKURSSIT OVAT TÄYNNÄ! Kurssit ovat maksuttomia. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: anni.salin@hel.fi

Huom! Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä jos lapsesi tarvitsee erityistä huomiota tai tukea.


Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus


Pipettejä ja pensseleitä – tiede taiteen välineenä

7–9-vuotiaille

ma–pe 3.–7.6. klo 9.30–13.15

Kurssilla tehdään taidetta tieteen ilmiöitä hyödyntäen, kokeillen ja leikkien. Kurssilla tutustutaan mm. muovin ominaisuuksiin ja ph-maalaukseen. Kurssilla tutkitaan, taiteillaan ja liikutaan myös ulkona.

Ohjaaja: taidekasvattaja Greta Salonen

Opetuskielet: suomi (englanti)


Sirkuksen kesäkurssi

8–11-vuotiaille

ma–ke 3.-5.6. klo 10–13

Tule pitämään hauskaa ja oppimaan uusia taitoja iloisessa hengessä. Opetellaan rakentamaan ihmispyramideja, harjoitellaan maskeerausta, akrobatiaa ja jongleerausta eri välineillä ja tietysti myös pelataan ja leikitään uusien kavereiden kanssa. Tehdään myös omat jongleerauspallot, jotka saat lopuksi mukaan. Sirkustelemme sään suosiessa myös ulkona. 

Ohjaajat: sirkusopettaja Saila Salminen

Opetuskielet: suomi (englanti)


Ideasta elokuvaksi -kurssi

yli 12-vuotiaille

ma–pe 3.–7.6. klo 10–13

Kiinnostaako elokuvanteko? Kurssilla käydään läpi elokuvanteon perusteita, miten edetään ideasta elokuvaksi. Viikon aikana työskennellään ryhmissä: ideoidaan sekä valmistellaan käsikirjoituksia ja kuvaussuunnitelmia lyhyelle dokumentti- tai fiktioelokuvalle, joka myös kuvataan ja leikataan.

Ohjaaja: tv- ja elokuva-alan ammattilainen Rose-Marie Kivijärvi

Opetuskielet: suomi (englanti ja farsi)


Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari


Siivet ja juuret – luovuutta luonnosta

7–9-vuotiaille

ma 10.6.– pe 14.6. klo 9.30–14

Jos pidät luonnosta, piirtämisestä ja askartelusta, on tässä sinun kesäkurssisi! Kurssilla viedään luovuus luontoon ja haetaan innoitusta erityisesti hyönteisistä. Päästään myös koristelemaan Vuotalon pihaa kukilla ja yrteillä. Ympäristöä tutkitaan sekä taiteilijan että luonnontieteilijän silmillä ja retkeillään lähiympäristössä. Jos sää sallii, voidaan tehdä myös kesäinen uintiretki.  

Ohjaaja: kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko

Opetuskielet: suomi (ranska, englanti)


Seinämaalauskurssi

11–15-vuotiaille

ma 10.6. – pe 14.6. klo 10–14

Kurssilla tutustutaan katutaiteen tekniikoihin katutaiteilijoiden ohjauksella. Kurssin aikana suunnitellaan ja toteutetaan yhteinen seinämaalaus Vuotalon lähiympäristöön. 

Ohjaajina Mimmit ry:n Mimmit peinttaa -katutaideohjaajat. 

Opetuskielet: suomi (englanti)


Tehdään oma radioshow - Podcast workshop

9–13-vuotiaille

ma–to klo 10–13

Kurssilla tutustutaan radio- sekä podcast ohjelmien tekemiseen ja luodaan oma podcast - show internettiin. Yhdessä harjoitellaan nauhoittamaan ääniä ja tutkitaan lähiympäristön äänimaailmoja. Pohditaan omia kiinnostuksen kohteita, paikallisia uutisaiheita, toteutetaan haastatteluja ja juontoja. Lisäksi voidaan soittaa omaa musiikillista tai muuta taiteellista tuotantoa. Kurssin lopussa toteutetaan live-podcast-ohjelma.


In this workshop, we will create our own podcast show. In this show, we will speak about our interests, local news, and play self-made music or artistic content (rap, poetry).  We will learn the basics and differences between radio and podcast shows, how they are made and how they go live on the radio and the internet. We will also learn how to record sounds and we will do an excursion to capture the soundscape of our local area. In the last day of the workshop, we will go live and broadcast our own podcast show on the internet.


Ohjaajat/instructors: meditaitaiteilija / media artists Liisi Soroush ja J. Camilo Sánchez Carranco.

Opetuskielet /languages: suomi, englanti ja espanja