Vapaa-ajan kurssit

Sirkuksen lumoa!   

Stoan sirkuskurssit vauvoille, taaperoille ja perheille  

Kurssijakso I Ke 9.9.-7.10 (5x) 

Kurssijakso II ke 21.10.- 18.11. (5x) 

  

Ryhmä 1 klo 9-9.45  

Ryhmä 2 klo 10.15-11 

  

Kurssilla pääset pitämään hauskaa pienen naperosi kanssa vauva- ja taaperosirkuksessa. Vauvasirkus on viiden kerran mittainen työpaja, jossa leikitään, lauletaan ja kokeillaan erilaisia sirkustaitoja, kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja paljon muuta, turvallisessa mutta virikkeellisessä ympäristössä. Lapsesi saa nauttia kokonaisvaltaisesta aistikokemuksesta, joka edistää luovuutta, lateraalisuutta ja hahmotuskykyä sekä kehittää tuiki tärkeitä taitoja, kuten tasapainoa, voimaa ja koordinaatiota. Vanhemmat pääsevät suorittamaan kevyitä venytyksiä, kokeilemaan sirkustaitoja, tutustumaan muihin vanhempiin lapsineen sekä tietenkin luomaan läheistä suhdetta omaan pienokaiseensa. 

Ikäsuositus: 0–2-vuotiaille ryömimisen tai kävelemisen aloittaneille yhdessä vanhemman tai isovanhemman kanssa 

Kesto: 45 min 

Kieli: englanti, espanja ja suomi 

Paikka: Kipinän tanssisali 

Vapaa pääsy

Ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi  26.8. alkaen maaria.klemetti@hel.fi


Opi suomea laulaen -laulupaja lapsille

to 17.12. klo 10-11.20 & 12-13.20 

Oletko maahanmuuttaja, joka haluaa opiskella suomea? Tule kokeilemaan hauskaa tapaa, joka huomioi musiikin monet mahdollisuudet vahvistaa suomen kielen oppimista. Tilaisuus on aikuisille. Pääset laulamaan ja liikkumaan musiikin mukana yhdessä muiden kanssa. Samalla opit suomen kielen ääntämistä ja uusia sanoja. Tule mukaan laulamaan, vaikka osaisit vasta vähän suomea. Kielenopiskelu laulaen on kotoutumiskoulutuksissa vuosien aikana kehitetty uusi toimintamalli. MuM Johanna Lehtinen-Schnabel on kehittänyt toimintamallin ja tutkii sitä edelleen. Toiminta huomioi vahvasti taiteen ja musiikin voimauttavan vaikutuksen tukien oppijan kokonaisvaltaista ilmaisua. 

Ryhmään mukaan on ilmoittauduttava etukäteen. Kysy lisää ja ilmoittaudu ryhmiin: sanna.nuutinen@hel.fi 

Kieli: suomi, englanti

Vapaa pääsy

Kesto n. 80 min 


Syyslomakurssi

Galaksille Mars!- kurssi 

To & Pe 15.-16.10. Klo 10-13 

Hupsansaa ry , Terraario, Stoan 2.krs 

Avaruudellista syyslomapuuhaa alakouluikäisille! 

3-2-1… Valmiina lähtöön! Syyslomalla viritetään avaruusasemat lähtökuntoon ja raketit yläilmoihin! Galaksille Mars -minikurssilla askarrellaan, leikitään ja vietetään leppoisasti aikaa yhdessä. Askarrellaan ääretön avaruus ja sen kimaltavaa galaksia, jossa jokaisen jälki jää avaruuteen. Muovaile pyöriviä planeettoja, askartele oma vauhtiraketti sekä ihmettele tähtisumua ja mystisiä avaruushiukkasia.   

Ohjaajat: Hupsansaa ry:n Paula Nordfors ja Aino Malinen 

Paikka: Stoan Terraario 

Ikäsuositus: 7-12-vuotiaat 

Vapaa pääsy, pakollinen ennakkoilmoittautuminen: maaria.klemetti@hel.fi