31.01.2020 10.25

Idän kulttuurin sydän Stoa kutsuu tanssimaan, juhlimaan ja kokemaan!

Ballantine Scale - Ilona Väntti & Aino Venna | Kuvaaja Ulla Kokki

Kulttuurikeskus Stoan kevätohjelmisto tarjoaa runsaasti erilaisia tapahtumia ja elämyksiä. Stoa ja Stoan aukio muodostavat kaikille avoimen idän kulttuuriolohuoneen, jossa helsinkiläiset saavat itse osallistua teosten ja tapahtumien ideointiin ja toteuttamiseen.

Stoa Black Box musiikkiklubeilla esitellään nousevia musiikki-ilmiöitä ja esiintyjiä. Helmikuun ensimmäisellä klubilla esiintyy Dilemma ja Leo Luthando. Maaliskuussa lavalla on Janne Masalin.

Zodiakin kanssa yhteistyössä järjestettävä kansainvälinen nykytanssifestivaali Sivuaskel 2020 järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa. Viikon mittaisen tapahtuman ohjelmistossa yhdistetään liikettä, musiikkia ja tekstiä ennakkoluulottomilla tavoilla. Nora chipaumiren #PUNK 100%POP *N!GGA kyseenalaistaa mustaan kehoon liitettyjä stereotypioita, Ivo Dimchevin A Selfie Concert tutkii teatterin tekemisen, kirjoittamisen ja ajattelemisen lukuisia erilaisia tapoja. Sorour Darabin Savušun-teoksessa käsitellään surua ja siihen liittyviä sururituaaleja.

Helmikuussa nähdään Aino Venna ja Ilona Jäntti yhteisteokset Ballantine Scale ja Yablochkov Candle. Teoksissa Jäntin innovatiivinen ilma-akrobatia yhdistyy Vennan säveltämään ja esittämään minimalistisen kauniiseen musiikkiin.

Laskiaista vietetään Stoassa Race Horse Companyn Chevalier-esityksen merkeissä ja Stoan aukiolla sirkustunnelmissa. Tule tekemään oma keppari tai tuunaamaan herkullinen laskiaispulla. Paikalla on myös laskiaisperinteitä kunnioittaen ponit Taavi ja Lissu, joiden kyydissä pääset ajelulle tai kokeilemaan talutusratsastusta.

Stoa tunnetaan tanssin talona. Koreografi Sonya Lindforsin ensi-ilta camouflage ravistelee alistavia valtarakenteita ja luo tilaa kollektiiviselle unelmoinnille maagisella tavalla. Satu Tuomiston ja Sanna Hennon Kilpatanssi Remix tuo yhteen kilpatanssin harrastajat, ammattilaiset ja tanssitaidetta rakastavan yleisön. DUO + DUO on Johanna Juholan ja Milla Viljamaan tangosäveliä ja Katja Koukkulan ja Jussi Väänäsen tanssin taituruutta yhdistelevä esitys täynnä tangon taikaa! Tiistain aamupäivätansseissa pääsee kokemaan omin jaloin tanssin iloa, kun Koukkula ja Väänänen opastavat halukkaille tanssin askeleita kerran kuukaudessa.

Stoan kevään huipentavat koko perheen osallistavat festivaalit! Maaliskuussa järjestettävä kulttuurikeskusten yhteinen Bravo!-festivaali on lasten ja nuorten esittävän taiteen tapahtuma, joka tuo Helsinkiin lukuisia korkealaatuisia ja kansainvälisiä teatteri-, sirkus ja tanssiesityksiä sekä osallistavaa teatteria ja työpajoja. Idän kyläjuhla järjestetään vuoden tauon jälkeen Stoan aukiolla lauantaina 16.5. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Ehdotukset, toiveet ja ideat ovat tervetulleita! 12.6. vietetään Stoan aukiolla koko perheen kesäistä Helsinki-päivää monipuolisen ohjelman ja iloisen tunnelman merkeissä.