Avoin toiminta 0–6-vuotiaille

0-6-vuotiaat lapset perheineen ovat tervetulleita Jussi Ollilan Satutuokioihin ja Taideneuvolaan. Tulevat kokoontumiset löydät Stoan tapahtumakalenterista. Kirjoita sanahakuun tapahtumasarjan nimi. Satutuokioihin ja Taideneuvolaan on vapaa pääsy. Lasten konsertit ja teatteriesitykset voivat olla maksullisia.


Jussi Ollilan Satutuokiot


tiistaisin 5.9., 12.9., 19.9., 14.11. ja 21.11. klo 9.30, vapaa pääsy

Maailma on täynnä herkullisia, hurjia ja kummallisia tarinoita! Satuhetkien matkaopas vie kuulijansa yllättäviin seikkailuihin. Jokaisella kerralla keksitään ainutkertainen tarina, johon lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Satu syntyy sanoista, toiminnasta, eleistä, ilmeistä ja musiikista. 
Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille.

Paikka: Itäkeskuksen kirjaston lastenosasto


Taideneuvola 3–6-vuotiaille

pe 22.9., 29.9. ja 6.10. klo 10-12, vapaa pääsy

Taideneuvola innostaa ja opastaa kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Neuvola antaa myös ideoita taiteen kohtaamiseen arjen keskellä. Tule paikalle ajoissa, mukaan mahtuu 10 lasta aikuisineen!

pe 22.9. klo 10-12 Talviretken tarvikkeita

Talvi lähestyy, mutta ei hätää: tänä talvena voit istua missä vain! Ei palele pieni peppu retkellä tai luistinradalla kun omistat itse huovutetun istuinalustan. Huovutettu villa hylkii vettä ja on erinomainen lämpöeriste. Oma alusta sommitellaan, kastellaan ja huovutetaan kärsivällisesti käsin hieromalla.

pe 29.9. klo 10-12 Suolamaalauksia

Suola on hyvin arkinen aine, jolla onkin taianomaisia ulottuvuuksia kun sitä käytetään maalaamiseen. Teemme tieteellisiä kokeita suolalla ja vesiväreillä: mitä väreille tapahtuu kun suolaa ripotellaan maalaukseen? Entä suolalle? Entä jos laitetaan paljon suolaa, tai ihan vain vähän?

pe 6.10. klo 10-12 Muovailuolioita

Kuvitellaan matka avaruuteen, planeetalle jolla on elämää. Mitä planeetalta löytyy? Ovatko sen asukkaat kilttejä, kammottavia tai hassuja? Minkä muotoisia ja värisiä ne ovat, mitä ne syövät? Avaruusoliot muovaillaan laadukkaasta muovailuvahasta, niistä tarinoidaan ja niiden kanssa leikitään. Leikki jatkuu kotona omalla muovailuoliolla.

Ohjaaja: taidekasvattaja Chloé Mahy-Hulkko
3–6 v. lapset aikuisen kanssa
Maks. 10 lastaja 10 aikuista
Paikka: Terraario-luokka