Avoin toiminta 0–6-vuotiaille


Jussi Ollilan Satutuokiot

Maailma on täynnä herkullisia, hurjia ja kummallisia tarinoita! Satuhetkien matkaopas vie kuulijansa yllättäviin seikkailuihin. Jokaisella kerralla keksitään ainutkertainen tarina, johon lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Satu syntyy sanoista, toiminnasta, eleistä, ilmeistä ja musiikista. 

Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille. Paikka: Itäkeskuksen kirjaston lastenosasto.

Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset: stoa.fi/taidekasvatus.

Satutuokioihin on vapaa pääsy. Katso satutuokiot tapahtumakalenterista.


Sirkuksen lumoa!   

Perhesirkusryhmä lapsille ja aikuisille  

ke 11.3.–29.4. klo 9.15–10 

Vanhemmille ja lapsille suunnattu ryhmä keskittyy akrobatian ja sirkustaitojen alkeisiin sekä tarjoaa ensikosketuksen esimerkiksi jonglööraukseen. Tunnit on suunniteltu tukemaan etenkin 3–5-vuotiaiden taaperoiden kehitystä. Tunnit kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, motoriikkaa ja voimaa sekä tarjoavat sinulle ja lapsellesi kallisarvoista yhteistä aikaa. Lapset pääsevät rakentamaan luottamusta muihin ja kehittämään sosiaalisia taitojaan viettämällä aikaa yhdessä muiden lasten kanssa vuorovaikutuksessa ja leikkien.  

Ohjaaja: sirkusohjaaja ja -taiteilija Enrique Salas  

Ikäsuositus: 3–5-vuotiaille yhdessä vanhemman tai isovanhemman kanssa 

Kesto: 45 min 

Kieli: englanti, espanja ja suomi 

Vapaa pääsy. Ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi 


Sirkusta taaperoille   

ke 11.3.–29.4. klo 10.15–11.00 

Sirkus on herättänyt kiinnostusta ja tuonut iloa perheille kautta aikojen. Nyt pääset pitämään hauskaa pienen naperosi tai taaperosi kanssa vauvasirkuksessa. Vauvasirkus on työpaja, jossa leikitään, lauletaan ja kokeillaan erilaisia sirkustaitoja, kuten akrobatiaa, jonglöörausta, tasapainoilua ja paljon muuta turvallisessa mutta virikkeellisessä ympäristössä. Vauvasi saa nauttia kokonaisvaltaisesta aistikokemuksesta, joka edistää luovuutta, lateraalisuutta ja hahmotuskykyä sekä kehittää tuiki tärkeitä taitoja, kuten tasapainoa, voimaa ja koordinaatiota. Vanhemmat pääsevät suorittamaan kevyitä venytyksiä, kokeilemaan sirkustaitoja, tutustumaan muihin vauvoihin ja vanhempiin sekä tietenkin luomaan läheistä suhdetta omaan pienokaiseensa.  

Ohjaaja: Enrique Salas 

Ikäsuositus: 0–2-vuotiaille ryömimisen tai kävelemisen aloittaneille yhdessä vanhemman tai isovanhemman kanssa 

Kesto: 45 min 

Kieli: englanti, espanja ja suomi 

Vapaa pääsy. Ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi 


Konsertit, teatteriesitykset ja tapahtumat

Lapsille ja perheille suunnatut esitykset voivat olla maksullisia. Ne löydät Stoan tapahtumakalenterista. Samoin perhetapahtumat, joihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy.